CCR va încerca să îl scoată din pușcărie pe Dragnea, astăzi
Ultima Ora Politic

Atac la Dragnea. Cum asigură „Programul vitamina D“ siguranța naţională a țării?

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii detalii despre stadiul de implementare a „Programului vitamina D” şi de când vor putea asiguraţii să beneficieze de analizele pentru depistarea carenţei de vitamina D.

Deși nu a fost prevăzut în programul de guvernare PSD-ALDE, la propunerea liderului Liviu Dragnea a fost introdus în bugetul de stat un amendament privind «Programul vitamina D», redirecționând sume de la bugetul altor instituții ale statului. Prin intermediul acestui program ar urma ca un număr de aproximativ 3,56 de milioane de asigurați să își facă analize pentru depistarea carenței de vitamina D, suma propusă fiind de 525 milioane de lei”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a solicitat explicaţii privind cheltuielile ce vor fi acoperite din bugetul alocat pentru proiect, în condiţiile în care costul unei astfel de analize variază între 33 şi 139 lei. De asemenea, este relevant, pentru eficiența programului, să se prezinte studiul care a stat la baza lui şi motivele pentru care nu s-a regăsit în bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul în curs”, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Dumitru Oprea.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.