PSD-UDMR pregătesc schimbarea conducerii TVR. Raportul pe 2017, respins în comisiile de buget
Atac incendiar la șefa Televiziunii Române. ”Gradea Doina, lipitoare la TVR”
Ultima Ora Politic Social

Atac incendiar la șefa Televiziunii Române. ”Gradea Doina, lipitoare la TVR”

  ”Oare câte abuzuri trebuie să mai constate instituțiile abilitate la Societatea Română de Televiziune pentru ca doamna Gradea Doina să plece de la conducerea Televiziunii Române?!

Săptămâna trecută, Tribunalul Bucureşti a catalogat, în primă instanță, drept abuzivă rezilierea contractului cu echipa emisiunii „Starea Naţiei“ de către conducerea TVR, postul public trebuind să-i plătească lui Dragoş Pătraru penalităţi de reziliere de 29.850 de euro, echivalentul a 140.000 de lei. La sfârşitul lunii iunie 2018, Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii, declara că „Starea Naţiei“ a fost scoasă din grila TVR 1 din cauza presiunilor exercitate de PSD şi executate de Preşedintele-director general al instituţiei, Gradea Doina, lucru care se și confirmă acum în urma constatării formulate de către Tribunalul București.

Și întreb și eu, în calitate de cetățean al acestei țări plătitor de taxe și impozite, cine plătește toate aceste zeci de mii de euro?! Tot românii?! Tot bugetul de stat?! Nu cumva costurile stabilite de instanță, și plătite de TVR,  ar trebui recuperate de la Gradea Doina din salariul ei muncit din greu?!

Este evident că de când stăpâna TVR, Gradea Doina, stăpânită fiind de PSD, a venit la conducerea acestei instutuții publice, televiziunea este dirijată contrar îndeplinirii scopului pe care îl are un serviciu public de interes naţional, nu mai este independentă din punct de vedere editorial, desfășoară o activitate care este în folosul PSD iar discriminarea este la ea acasă, atât în rândul atitudinii editoriale, cât și în rândul comportamentului conducerii față de angajații instituției.

Deși, potrivit Constituției, nimeni nu este mai presus de lege, iată că Gradea Doina se vrea a fi excepția de la regulă sfidând cu nerușinare, pe de o parte, Curtea de Conturi a României, care a relevat mai multe abateri legate de modul în care conducerea Televiziunii publice a gestionat fondurile instituției, adică cheltuirea banilor de la bugetul de stat după bunul plac și, pe de altă parte, decizia Tribunalului București de reziliere abuzivă a contractelor jurnaliștilor emisiunii “Starea Nației”.

Cufundându-se într-o pasivitate tăcută, pentru ca în fața membrilor Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaților nu-i prea place să vorbească, și-a lipit ventuzele de funcția de Președinte-Director General al SRTv și, oricâte ilegalități și incorectitudini s-ar demonstra, ea nu placă de la șefia Televiziunii Române.

Nu pot să nu constat o relație strânsă PSD-Gradea. PSD-ul o susține pe Gradea Doina la conducerea TVR și ea susține PSD-ul prin politica editorială a postului public, evident favorabilă social-democraților, chiar dacă în calitate de Președinte-director general este obligată să păstreze echidistanţa politică și să se asigure că diversitatea de opinii este respectată.

              Pe această cale, îi spun PSD-ului să o ia la partid să lipească afișe că tot vine campania electorală și orice s-ar spune despre Gradea Doina, nimeni nu-i poate nega calitățile extraordinare dovedite în fruntea Televiziunii Publice de membru de partid. Orice, numai dezlipiți-o de la TVR!, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Gigel Știrbu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.