Siegfried Mureșan îl taxează dur pe Dragnea. Greșeala fatală a liderului PSD
Ultima Ora Politic

Atac incendiar la PSD. ”Cere pensii speciale, dar se opune creșterii alocației pentru copii”

Chiar credeţi că le-aţi auzit pe toate? Atunci ce spuneți de asta? După ce și-au dat cu de la ei putere pensii speciale nesimțit de mari, parlamentarii PSD-ALDE au pregătit acum o categorie de pensii speciale şi mai speciale, pentru întreg personalul auxiliar al Parlamentului, funcționari angajați de partid, şoferi, liftiere sau femei de serviciu!

Asta propun cei trei magnifici ai PSD, Șerban Nicolae, Florin Iordache și Eugen Nicolicea, conştienţi că de asta i-a trimis poporul acolo. Fără a prezenta în proiectul de lege sursa de finanțare, de unde vor lua banii… Însă cine sunt ei să se împiedice în astfel de detalii, doar ne-au spus reprezentanții PSD în repetate rânduri că tot ce decid ei e pentru că pot și pentru că ei merită.

Așa se preocupă PSD de pensionari? Își bat joc de părinții și bunicii noștri, care au muncit din greu o viață întreagă, iar acum au o pensie ce nu le permite nici măcar un trai decent. Pensiile speciale sunt un furt orchestrat de PSD, pentru a-și umple buzunarele cu mii de lei, chiar dacă au cotizat doar cu 10% din sumă la contribuțiile obligatorii.

Au creat un sistem paralel, doar pentru unele categorii privilegiate, ajungându-se la pensii cu adevărat exagerate, pentru care românii plătesc din buzunarul propriu peste 200 de milioane de euro în fiecare lună, în timp ce pentru pensia minimă garantată a cetățenilor sunt alocați doar 150 de milioane de euro lunar.

Pensiile speciale, stabilite fără nicio logică economică, duc la accentuarea discriminării între cei care au deținut anumite demnități publice, s-au bucurat de salarii mari, vor încasa pensii la fel de mari sau, în unele cazuri, chiar mai mari decât salariul, și toți ceilalți oameni care au muncit o viață în sistemul public sau privat, dar care nu au deținut și ei o funcție de demnitate publică.

Eu și colegii mei din Partidul Mișcarea Populară am inițiat legea prin care vrem să anulăm pensiile speciale ale parlamentarilor. Proiectul va ajunge de curând în dezbatere la comisiile Camerei Deputaților, urmând ca votul final din plen să decidă asupra inițiativei noastre de anulare a pensiilor speciale, moment în care o să putem vedea cu toții cine și cum votează, care aleși ai poporului sunt preocupați doar de buzunarul propriu și care mai au, totuși, respect pentru cetățeni și minima decență să renunțe la niște bani pe care nu-i merită.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PMP Adrian Mihaiță Todoran.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.