PSD a explodat după declarația Președintelui. ”Vrea să prostească toți românii”
Ultima Ora Politic

Atac incendiar la Președinte din PSD. ”Dacă ipocrizia ar avea nume, atunci acesta ar fi Klaus Iohannis”

Deputatul Aida-Cristina Căruceru (Grupul parlamentar al PSD), secretar al Comisiei juridice, de disciplină și imunități și vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați:

„Dacă ipocrizia politică ar purta un nume, atunci numele acesteia ar fi Klaus Iohannis. Niciodată acest lucru nu a fost mai clar decât în aceste ultime săptămâni, atunci când președintele României a reușit să se facă de râs prin următoarele acțiuni:

Întâi de toate a contestat la Curtea Constituțională Bugetul de stat pe anul 2019, deși până și un novice în politică știe că nu este posibilă respingerea Bugetului de stat de către Curtea Constituțională, pentru că bugetul este un element, esențialmente contabil. În acest context, profesorul de fizică a reușit să se facă de râs în ceea ce privește înțelegerea economiei, înțelegerea dreptului, precum şi în ceea ce privește înțelegerea funcționării statului român. Așa cum era de așteptat, Curtea Constituțională a decis să respingă sesizarea făcută de Klaus Iohannis.

În al doilea rând, confruntat fiind cu penibilitatea acțiunii sale, care a fost pur și simplu spulberată de către Curtea Constituțională, președintele a recurs la un alt truc, la fel de penibil, dar previzibil de data aceasta: a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea de aprobare a bugetului de stat, semn că a înțeles măcar că cifrele nu pot fi judecate din perspectiva constituționalității”.

Deputatul PSD Aida Căruceru declară: „Să fim bine înțeleși, președintele Iohannis nu a retrimis Parlamentului Legea bugetului de stat pentru că ar fi îngrijorat în realitate de cifre, ci pentru a puncta electoral cum face el opoziție împotriva PSD și împotriva Guvernului. Acest lucru este cât se poate de evident, pentru că la doar câteva zile după ce Curtea Constituțională i-a dărâmat demersul, șeful statului a susţinut o declarație de presă prin care a anunţat nici mai mult nici mai puțin decât faptul că a decis să promulge Bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2019. Este cea mai bună dovadă a ipocriziei: președintele României nu este de acord cu modul în care Guvernul a construit bugetul de stat, îl contestă la CCR și apoi îl retrimite în Parlament, dar decide să promulge Bugetul asigurărilor sociale, construit de același Guvern și atacat politic de către președinte cu doar câteva zile în urmă”.

„Motivul invocat public de Klaus Iohannis este unul care stârneşte râsul: pentru ca pensionarii României să nu aibă de suferit, dânsul a decis să promulge Bugetul asigurărilor sociale. Mesajul Președintelui devine, practic, acesta: pensionarii români își primesc pensiile mărite, datorită mie, pentru că am decis să nu blochez Bugetul asigurărilor sociale. Iar acest lucru ne arată două aspecte importante:

  1. Președintele României a început campania electorală!
  2. Președintele României își face campanie electorală pe baza măsurilor Guvernului PSD pe care îl critică cu fiecare ocazie!”, susține deputatul PSD Aida Căruceru.

„Stimați colegi, îmi permit o întrebare către candidatul Klaus Iohannis, în prezent președintele României: Domnule președinte, mă bucur să văd că sunteți de acord cu PSD și credeți că pensiile trebuie mărite. Dar de ce nu sunteți de acord că și alocațiile copiilor trebuie mărite, pentru că plata acestora depinde de promulgarea, de către dumneavoastră, a Legii bugetului de stat, lege pe care văd că faceți tot ce vă stă în putință pentru a o amâna?”

În încheiere, deputatul PSD a transmis: „Dragi colegi, în special din Opoziție, vă rog, faceți un gest de decență și delimitați-vă de ipocrizia domnului Iohannis. Nu știu dacă veți câștiga electoral cu dânsul, dar, cu siguranță, veți avea doar de pierdut electoral dacă-l susțineți necondiționat, ca și până acum!”.a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.