Dăncilă și Tăriceanu pierd totul. Șefia Guvernului și președinția Parlamentului
Ultima Ora Politic

Atac incendiar la Guvernul PSD-ALDE. ”Cinismul și incompetența distrug vieți”

După tragedia cumplită din județul Iași, care a cutremurat o țară întreagă, guvernul promite că va aloca bani pentru ca 1800 de școli din mediul rural să beneficieze de grupuri sanitare demne de secolul în care trăim.

Din păcate, problema școlilor cu toalete în curte era cunoscută de multă vreme, ba chiar a fost luată în râs de către Ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici, la începutul acestui an.

Faptul că în urma unei nenorociri se fac din nou promisiuni de remediere a situației și se alocă bani pe hârtie nu înseamnă că vor fi şi evitate. Care au fost măsurile luate de această guvernare pentru a preveni asemenea tragedii? Cinismul ministrului finanțelor demonstrează dezinteresul total al executivului pentru problemele reale ale societății. Teodorovici a găsit „soluția miraculoasă“: instalarea de containere cu baie în locul toaletelor din curţile școlilor, care au nevoie imediată de modernizare sau reabilitare, oferind și un preț: numai 10.000 de euro.

De câțiva ani sunt solicitate planuri efective pentru autorizarea sanitară a tuturor școlilor, inclusiv de președintele Klaus Iohannis. Planuri pe care cei din coaliția PSD-ALDE nu au avut vreme să le pună în practică, fiind ocupați cu Justiția lui Dragnea. Acum se văd consecințele: mor copii nevinovați!

În loc să trateze această problemă cu seriozitate și să îi înțeleagă urgența, guvernanții refuză să preia responsabilitatea și se ascund după statistici și promisiuni mincinoase. Pierduți prin comitete și comisii, reprezentanții PSD-ALDE dovedesc, încă o dată, că nevoile cetățenilor sunt ultima lor prioritate.

România nu merită să devină rușinea Europei! O națiune întreagă nu poate fi transformată în victima tăcută a unor politicieni fără scrupule! Iată de ce este atât de importantă prezența la vot în 26 mai!, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Dumitru Oprea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.