Dezastru. Comisia Europeană avertizează. Suntem sub media europeană la abandonul școlar
Bătaie cu pumnii și picioarele între 2 eleve din Vaslui. Imaginile au fost postate pe facebook
Ultima Ora Politic

Atac incendiar la Dăncilă. ”Anul școlar amenințat de incompetența PSD”

După o serie de bâlbe și indecizii din partea guvernului Vioricăi Dăncilă, anul școlar a început pe data de 9 septembrie, cu un ministru interimar la Educație. Din nefericire, școala românească a fost, în anii de guvernare PSD-ALDE, mult subfinanțată. Domeniul a ajuns, după recenta rectificarea bugetară, la 2,9% din PIB, față de 6% cât prevede legea.

La finele lunii trecute, premierul Dăncilă declara că va anunța soluția-minune pentru școlile care nu au grup sanitar sau apă. Dar, şi de această dată, s-a dovedit a fi o altă minciună marca PSD. Vicepremierul Mihai Fifor, chiar înainte de începerea anului școlar, spunea că abia urmează să afle câte unități școlare nu au grup sanitar și câte nu au autorizație ISU. Este încă o dovadă că actualul executiv nu a făcut nimic pentru a îmbunătăți starea deplorabilă în care se află mare parte din școlile din mediul rural, dar și din multe din orașe.

Planurile prezentate de guvernarea PSD sunt nerealiste și nu fac decât să deturneze atenția populației de la lucruri grave. Situația era destul de clară încă din momentul în care am transmis o interpelare ministrului Educației, atât în privința situației şcolilor la nivel național, cât și la nivelul județului Iași. Iar răspunsul dat de Minister conținea promisiuni fără acoperire și aruncarea responsabilității pe umerii autorităților locale.

Lipsite de apă curentă, cu toalete în curte, fără servicii de pază pentru elevi, școlile României au ajuns să reprezinte o problemă uriașă, chiar un pericol pentru sănătatea și integritatea elevilor. La nivel de infrastructură educațională este necesar ca lucrurile să se schimbe radical cât mai curând!

PNL crede în viitor, crede în viitorul copiilor noștri și va sprijini o Românie care să redescopere meritocrația și lucrul bine făcut. De aceea, Educația reprezintă o prioritate esențială a viitoarei guvernări liberale, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Dumitru Oprea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.