Atac incendiar în Parlament la adresa PSD-ALDE. Oamenii lui Dragnea au fost făcuți praf
Ultima Ora Politic

Atac incendiar în Parlament la adresa PSD-ALDE. Oamenii lui Dragnea au fost făcuți praf

Ioan Cupșa (PNL): Moțiunea pe justiție a picat, majoritatea PSD-ALDE defilează cu Tudorel Toader în frunte!

Deputatul PNL, Ioan Cupșa, a susținut următoarea intervenție la tribuna Camerei Deputaților, la momentul explicării votului dat asupra moțiunii simple pe justiție intitulată ”Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!„:

Mă adresez dumneavoastră, fiecăruia dintre parlamentarii PSD și ALDE. Nu unui grup parlamentar sau altuia…!

Așa cum bine știți, dar cu permisiunea dumneavoastră, vă reamintesc, atât de des pomenitul Stat de drept nu este un scop în sine, este doar mijloc pentru buna noastră trăire, pentru deplina noastră dezvoltare, pentru existența noastră demnă ca persoană.

Statul de drept este construit pe LEGE, legea care la rându-i este fundamentată pe drepturile și libertățile fundamentale ale fiecăruia dintre noi, iar Justiția este serviciul public esențial în asigurarea respectării drepturilor și libertăților noastre.

Dar, deși Justiția din România este sub asalt; deși Ministerul Justiției (responsabil pentru buna organizare și administrare a serviciului public) este lăsat de izbeliște și este subfinanțat – sistemul judiciar fiind astfel destabilizat; deși corpul magistraților se afla în permanență sub o presiune bolnavă, dătătoare de temeri, de nesiguranță – independența judecătorilor și imparțialitatea procurorilor fiind afectată, toate acestea având drept urmare:  slăbirea calității actului de justiție, protejării doar a intereselor infractorilor și a neglijării intereselor noastre legitime a celor mulți și onești; deși toate aceste lucruri sunt evidente, astăzi, ați ales să perpetuați această stare nocivă de lucruri!

O faceți pentru că puteți! Este singurul dumneavoastră argument logic!

Este rău, foarte rău pentru România. Sunteți mulți și, probabil, vă credeți mici Dumnezei.

Fiți convinși că astăzi sunteți doar mulți și mici, doar atât! ….

Cu voia dumneavoastră îl citez pe scriitorul Radu Paraschivescu  (,,despre cine sunt noii Dumnezei pe spații mici”):

„Aici eu comand“ e pandantul unei alte vorbe vestite: „Pentru că putem“.

Dacă umbli la acordul fin al diferenţei dintre singular şi plural, obţii un fel de mission statement în spatele căruia se piteşte abuzul:  „Aici eu comand pentru că pot“.

[….]

,,Dumnezeii pe spaţii mici se cred proprietari ai unei bucăţele, măcar ai unei bucăţele, din drumul şi din destinul tău. Ispita demiurgică, placată de o zestre proastă şi rea, îi împinge să se aşeze pe socluri pe care doar ei le văd. Şi-i face, de la această chestionabilă înălţime, să practice dreptul de viaţă şi de moarte asupra semenilor.”

Doamnelor și domnilor parlamentari,

Gândiți-vă că România suferă și încercați să puneți din nou România în primul rând!

România în primul rând!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul Ioan Cupșa.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.