Îi lasă pe bugetari fără tichet de vacanță
Îi lasă pe bugetari fără tichet de vacanță
Ultima Ora Politic

Atac din PSD la adresa USR. ”Promite românilor tăierea voucherelor de vacanță”

USR a anunțat astăzi, în ședința de plen a Camerei Deputaților, eliminarea voucherelor de vacanță, în cazul în care va ajunge la Guvernare.  Dezbaterile prilejuite de Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.10/2019 privind stabilirea unor măsuri privind finanţarea investiţiilor în turism şi modificarea unor acte normative au scos la iveală încă un “punct” din programul de Guvernare al USR. Prin vocea deputatului Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, care, luând cuvântul din partea partidului a spus că ”tichetele de vacanță au omorât turismul românesc”, USR i-a anunțat practic pe români că va elimina voucherele de vacanță în cazul în care ajung la guvernare.

Pas cu pas, opoziția nu face decât să-și devoaleze intențiile pe care le are în cazul în care ar ajunge la guvernare. Fie că este vorba de tăieri de salarii și concedieri în rândul bugetarilor sau de obligarea angajaților de a veni la muncă sâmbăta, sau de stoparea programelor StartUp Nation sau PNDL, măsurile anunțate de USR și PNL în cazul venirii la guvernare arată clar intențiile acestora, intenții care nu includ în niciun fel bunăstarea românilor, ci doar un șir de măsuri de austeritate care ar arunca România cu zece ani înapoi, când guvernul de dreapta tăia salarii, pensii, indemnizații, concedia bugetari și bloca dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii.

Cele mai recente date statistice arată că introducerea voucherelor de vacanță a eliminat 60% din turismul „la negru”, dar și că, în 2019, numărul beneficiarilor s-a dublat față de anul precedent. Este așadar un proiect de succes, prin aplicarea căruia s-a înregistrat o creştere semnificativă pentru destinaţiile turistice interne.

Însă USR, alături de PNL, vrea anularea sprijinului oferit de Guvernul PSD industriei private din turism. Să nu uităm că sub guvernarea de dreapta, sectorul turistic românesc plătea cele mai mari taxe și impozite din Europa, de exemplu TVA de 24%. Acum, sub Guvernarea PSD, investitorii din turism au cele mai mici taxe și impozite raportate la cele din UE, inclusiv TVA de 5%, transmite PSD într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.