Copil român de 14 ani împușcat la comanda unui șef mafiot la Roma
Copil român de 14 ani împușcat la comanda unui șef mafiot la Roma
Externe Ultima Ora

Atac armat în Mexic. 7 persoane ucise între care și un copil

Şapte persoane, inclusiv un copil, au fost ucise sâmbătă, de un grup armat care a pătruns în parcul acvatic din La Palma, în statul Guanajuato.

Potrivit proprietarului centrului acvatic, citat în comunicatul de presă, „subiecţii înarmaţi” au sosit în jurul orei 16.30, ora locală (22.30 GMT) pentru a „comite atacul”.

Centrul acvatic, format din grădini şi piscine situate în apropierea unui campus universitar, a fost înconjurat de armată şi poliţia de stat, fiind deschisă o anchetă.

Atacul a avut loc în ultima zi a vacanţei şcolare de primăvară

Au avut loc deja împuşcături pe unele plaje din Pacific şi Caraibe, dar acesta este primul atac armat raportat asupra unei baze de agrement pentru familie.

Statul industrial cândva prosper Guanajuato a devenit unul dintre cele mai violente din Mexic, din cauza războiului dintre cartelurile Jalisco Nueva Generacion (cel mai puternic din Mexic) şi Santa Rosa de Lima, care au început operaţiunile de furt de combustibil.

Majoritatea atacurilor care au avut loc în această regiune s-au produs noaptea în baruri sau cluburi de noapte şi au fost puse pe seama reglării de conturi între bande.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.