Se anunță concedieri masive. ”Avem nevoie de un Guvern suplu”
Ultima oră. Ludovic Orban anunță bomba. Noul guvern va fi votat
Ultima Ora Justiție Politic

Asta, da! Ludovic Orban cere confiscarea averilor politicienilor care provin din surse nejustificate

Surpriză extrem de neplăcută pentru politicienii certați cu legea. Premierul desemnat Ludovic Orban a propus confiscarea averilor demnitarilor români, dacă acestea nu pot fi justificate.

Premierul Ludovic Orban a propus ca averile care nu pot fi justificate să fie confiscate. Va fi făcut și un prim pas în acest sens, pentru că politicienii români vor fi obligați să își justifice astfel toate veniturile. Primul ministru pare să aibă planuri mari pentru următoare perioadă, iar de aceea a anunțat ce se mai află pe lista sa.

„Eu nu înțeleg de ce nu se aplică. Fiscul, și în Germania, și în Franța și în SUA te verifică ce proprietăți ai, de unde ai avut venituri, ai plătit impozit aferent veniturilor necesare pentru a dobândi o proprietate sau a face o achiziție?

Dacă nu ai plătit impozitele aferente fie îți rechiziționează imobilul, fie te pune să plătești. La noi eu nu înțeleg de ce nu se aplică. Dacă averile dobândite fără veniturile necesare și mai ales fără să-ți fi plătit impozitele aferente veniturilor respective constituie niște averi care constituie evaziune fie din domenii care nu sunt legale”, a declarat Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

În urmă cu câteva zile, premierul desemnat a mai susținut că trebuie introdusă și o declarație de fiscalitate pentru politicienii români, pe lângă cele de avere și de interese. Totul astfel încât oamenii politici să fie total transparenți. „Eu cred că vremea în care afacerile se amestecă cu politica a trecut”, a mai spus Ludovic Orban.

„Lucrurile acestea clar trebuie să fie cunoscute, transparente, pentru că a fost afectată concurența loială pe diferitele piețe, datorită unor relații privilegiate cu decidenți politici pe care le au fie oameni din clientela politică, fie oameni politici care au dobândit avantaje necuvenite”, a declarat noul premier din partea PNL.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.