Așa arată un penitenciar reabilitat. 40% dintre români ar sta mai comod la puşcărie decât acasă
Ultima Ora Economic Justiție Politic Social

Așa arată un penitenciar reabilitat. 40% dintre români ar sta mai comod la puşcărie decât acasă

Dacă nu ar fi gratiile de la ferestre, Centrul de Arest Preventiv Alba te-ar putea face să crezi că eşti într-un hotel cu multe stele. Camere spaţioase, cu mobilier nou, aer condiţionat şi televizoare. Instalaţia electrică a fost complet refăcută, la fel şi băile, care au dotări complete. Mai mult, în curtea instituţiei au fost montate aparate de gimnastică.

Așa arată un penitenciar reabilitat. 40% dintre români ar sta mai comod la puşcărie decât acasă 11 Așa arată un penitenciar reabilitat. 40% dintre români ar sta mai comod la puşcărie decât acasă 12 Așa arată un penitenciar reabilitat. 40% dintre români ar sta mai comod la puşcărie decât acasă 13 Așa arată un penitenciar reabilitat. 40% dintre români ar sta mai comod la puşcărie decât acasă 14 Așa arată un penitenciar reabilitat. 40% dintre români ar sta mai comod la puşcărie decât acasă 15

Centrul de reţinere şi arest preventiv al Poliţiei Judeţene Alba a fost modernizat în urma unor lucrări în valoare de 2,7 milioane de lei, fiind înlocuite instalaţiile electrice, canalizarea şi îmbunătăţitea condiţiile de cazare şi măsurile de securitate.

Lucrările de modernizare a Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Poliţiei Judeţene Alba au fost finalizate, acesta asigurând condiţii de cazare şi măsuri de securitate la standarde europene, fiind printre cele mai moderne din România, anunţă instituţia.

În aceste condiții, Sindicatului Omnia din Administraţia Penitenciarelor consideră că argumentele prezentate până acum în favoarea graţierii sunt eronate. ”40,7% dintre români au WC-ul în curte. 100% dintre deţinuţi au acces permanent la grupuri sanitare şi apă curentă, chiar dacă 19 din cele 44 de penitenciare româneşti sunt supraaglomerate. Lista comparaţiilor ar putea continua”, spun sindicaliștii de la Omnia.

Un alt aspect:  rata mortalităţii în penitenciare este de 3,5 la mia de detinuţi, în timp ce rata mortalităţii în România, adică în ”civilie”,  este de 11 la mia de locuitori. De asemenea acesul la asistențamedicală este mult mai facil pentru deținuți decât pentru populația din mediul rural, de exemplu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.