Așa arată cea mai nouă subalternă a primarului Emil Boc. Se numește Antonia și nu cere salariu! 1
Ultima Ora Politic Social

Așa arată cea mai nouă subalternă a primarului Emil Boc. Se numește Antonia și nu cere salariu!

Funcționarul public virtual de la primăria din Cluj Napoca, denumit Antonia, a devenit hologramă. Experții în tehnologia viitorului susțin că multe meserii vor dispărea pentru că roboții vor deveni mai eficienți decât oameni, iar un astfel de exemplu avem deja în inima Ardealului.

Antonia este primul funcționar public virtual din România și este ”angajata” primăriei Cluj Napoca. Va deveni hologramă în cadrul unui proiect care valorează 3,4 milioane de euro și va avea capacitatea să proceseze peste 90 de cereri într-o zi, deci va lucra mult mai eficient față de orice alt angajat de la primărie.

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a spus că funcționarul virtual care va deveni o hologramă se va mișca mai repede pentru că nu se va mai pierde timp cu depunerea actelor în registratură. „Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat proiectul Creşterea transparenţei decizionale şi simplificarea procedurilor administrative pentru cetăţeni ANTO-CIIC care are un buget de 3,4 milioane de lei, din care 98% este finanţare nerambursabilă din partea UE.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii