APEL pentru Opoziție. Trebuie să lupte pentru păstrarea României în Europa
Ultima Ora Politic

APEL pentru Opoziție. Trebuie să lupte pentru păstrarea României în Europa

APEL pentru Opoziție. Trebuie să lupte pentru păstrarea României în Europa

 ”Ne apropiem de Ziua Națională a României, 1 Decembrie, un moment care ar fi trebuit să constituie punctul culminant al unui an de sărbătoare pentru toți cetățenii, punctul culminant al Anului Centenar. În schimb, suntem în situația de a organiza o comemorare a despărțirii de Europa din cauza guvernării PSD-ALDE. Prin minciună și propagarea urii, actuala putere a reuși să divizeze cu totul societatea.

Chiar dacă cea mai toxică alianță politică din istoria noastră postdecembristă se comportă împotriva clubului select al Uniunii Europene, românii își doresc să rămână în interiorul blocului comunitar. O asemenea divergență între dorințele poporului și cele ale actualei puteri era greu de imaginat în urmă cu doi ani.

În momentul în care PSD și ALDE vor cădea în dizgrația electoratului și vor plăti din punct de vedere politic pentru monstruoasa guvernare și campanie de legiferare împotriva propriului popor, munca de reconstrucție a încrederii în România din partea partenerilor externi și a societății va fi una lungă și foarte grea. Este necesară multă determinare din partea noastră, a opoziției, pentru a investi toate eforturile în reașezarea statului de drept și repornirea motoarelor unei economii solide, bazate pe fiscalitate predictibilă și investiții publice de anvergură. Va fi nevoie să dăm dovadă că România nu a aruncat la coș un deceniu de apartenență la Uniunea Europeană și la NATO de dragul unor politicieni cărora le este frică să facă pușcărie pentru hoțiile lor.

Votul din Parlamentul European, care a sancționat gravele derapaje ale puterii de la București de la calea statului de drept, precum și cel mai dur raport MCV nu sunt arme îndreptate împotriva cetățenilor, ci împotriva abuzului de putere comis de PSD-ALDE. În plus, răbdarea Bruxelles-ului față de actele de iresponsabilitate ale actualei guvernări din România a fost una cât se poate de mare. Dacă dorim să fim membri ai unui grup select, pe lângă avantajele care derivă din apartenența la acesta, trebuie să respectăm principiile de bază ale unei conduite civilizate și ale statului de drept.

Nu totul este negociabil în societățile democratice, așa cum și-ar dori PSD-ALDE. Occidentul nu așteaptă mită, așa cum au încercat unii să ofere, ci predictibilitate și onoare. Cetățenii români au demonstrat de nenumărate ori că sunt oameni de onoare și cinstiți. Cu atât mai mult acum opoziția trebuie să demonstreze că politica românească nu înseamnă doar duplicitatea și minciuna PSD-ALDE!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Dumitru Oprea.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.