Teodorovici, atac la Iohannis. ”A făcut totul în bătaie de joc”
Klaus Iohannis a acceptat demisia lui Viorel Ștefan. Teodorovici, noul vicepremier
Ultima Ora Politic

APEL de ultimă oră pentru Klaus Iohannis. Să oprească OUG anunțată de Teodorovici. ”Ar avea efecte toxice”

APEL de ultimă oră pentru Klaus Iohannis. Să oprească OUG anunțată de Teodorovici. ”Ar avea efecte toxice”

Parlamentarul liberal Florin Cîțu ii cere presedintelui Romaniei sa impiedice OUG anuntata de Eugen Teodorovici, privind introducerea unor măsuri fiscal-bugetare și în domeniul investițiilor publice.

„Apel catre Presedinte!

Domnule Presedinte, in aceasta seara Eugen Teodorovici a prezentat un proiect de ordonanta care, daca este aprobata, are efecte la fel de toxice pentru economie ca cea pe care o pregatesc pentru aministie si gratiere.

In cazul acestei ordonante este vorba de o certitudine, nu este nevoie sa fie convins un ministru sau altul.

De aceea va rog sa impiedicati adoptarea acestei ordonante in viitoarea sedinta de guvern la care probabil veti participa.

Masurile anuntate de Eugen Teodorovic contin o serie de incalcari ale principiilor economiei de piata si a tratatului de aderare la UE.

Cu siguranta adoptarea acestei ordonante va crea probleme Romaniei si cred ca este datoria noastra, a tuturor, sa o oprim”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat marți, la Palatul Victoria, că Guvernul va adopta până la sfârșitul anului o ordonanță de urgență privind introducerea unor măsuri fiscal-bugetare și în domeniul investițiilor publice. Teodorovici a precizat  că Executivul va introduce de la 1 ianuarie 2019 o „taxă pe lăcomie” pentru bănci pentru a „proteja românul”. Demnitarul a criticat faptul că în loc să finanțeze economia reală, băncile își plasează banii în cele mai sigure locuri, precum titlurile de stat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.