Antonio Lopez la summit-ul PPE: ”România a făcut faţă turcilor, a dărâmat comunismul. Nu poate cădea în capcana socialismului”
Ultima Ora Politic

Antonio Lopez la summit-ul PPE: ”România a făcut faţă turcilor, a dărâmat comunismul. Nu poate cădea în capcana socialismului”

Summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European se desfăşoară, astăzi, la Bucureşti, iar la reuniune participă Manfred Weber şi Klaus Iohannis. În discursul rostit, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că în România încă ne amintim ce înseamnă tirania, dictatura mediocrităţii, ce ţine le putere un grup de privilegiaţi ai momentului. „Drama acelor ani negri nu se va mai repeta, nu atât timp cât depinde de noi”, a adăugat Iohannis. El a exprimat aprecieri faţă de lista de candidaţi ai PNL pentru alegerile europarlamentare. Preşedintele a criticat modul pesedist cinic şi iresponsabil de a face politică. Secretarul general al Partidului Popular European (PPE), Antonio Lopez, a spus că România nu poate cădea în capcana socialismului, precizând că ţara noastră a facut faţă turcilor, a dărâmat comunismul şi a rezistat la fantasma naţionalismului.

“Socialismul nu mai reprezintă răspunsul la nevoile europenilor. România este unul dintre cele mai bune exemple.În această ţară vedem faţa adevărată a socialismului, vedem dezastrul pe care îl provoacă acest pseudo-guvern, vedem care sunt atacurile la persoană şi încercările de a distruge instituţii. Spuneam pseudo-guvern pentru că misiunea unui guvern este aceea de a guverna în interesul cetăţăenilor. Acest guvern nu se preocupă absolut deloc de interesele cetăţenilor români”, a afirmat Antonio Lopez.

El a precizat că românii au făcut faţă turcilor, au dărâmat comunismul, au rezistat fantasmei naţionalismului şi România nu poate cădea în capcana socialismului.  “Ceea ce fac socialiştii este să atace statul de drept, PSD-ul este împotriva valorilor europene. Această ţară, care a făcut faţă turcilor şi a luptat cu curaj pentru a dărâma comunismul, a rezistat la fantasma naţionalismului şi a construit un stat care în prezent este un exemplu în ceea ce priveşte protecţia minorităţilor.  România nu poate  ceda în faţa capcanei socialismului, România nu poate să cadă în capcana socialismului”, a precizat secretarul general al PPE.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.