Polonezii au început producţia de gaze în România!
Federația Patronală Petrol și Gaze spulberă Guvernul. Cere măsuri imediate
Ultima Ora Economic

ANRM se pregătește deja să schimbe sistemul: Redevența la gaze nu se va mai raporta la prețurile din Austria

ANRM se pregătește deja să schimbe sistemul: va renunța la prețul de referință de pe bursa vieneză din formula redevenței și va lua în calcul și diferențele dintre diferitele zăcăminte.

Formula de calcul a redevenței în cazul resurselor petroliere va fi modificată până la finalul anului, urmând a fi luat în calcul un preț de referință de pe piața autohtonă (bursele OPCOM și BRM), a declarat pentru Profit.ro, consilierul președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), Dorin Ursărescu. La începutul anului, ANRM a decis, printr-un ordin emis în februarie, ca prețul de referință pentru gazele naturale extrase în România să fie cel de pe bursa vieneză.

La începutul anului, ANRM a decis, printr-un ordin emis în februarie, ca prețul de referință pentru gazele naturale extrase în România să fie cel de pe bursa vieneză. În prezent, un MWh de gaz este tranzacționat pe bursa vieneză cu 23 euro, adică aproximativ 107 lei, și nu cu 73,5 lei/MWh, cât a fost prețul mediu înregistrat în trimestrul al doilea pe Bursa Română de Mărfuri.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.