Anișoara Radu: „Sub guvernarea liberală am ajuns la mila Bisericii!“ 3
Ultima Ora #coronavirus #pandemie Politic

Anișoara Radu: „Sub guvernarea liberală am ajuns la mila Bisericii!“

Deputatul Anișoara Radu, membră a Partidului Social Democrat, a comentat faptul că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a trimis o scrisoare către Patriarhia Română, în care solicită sprijinul Bisericii Ortodoxe Române pentru dotarea elevilor din medii defavorizate cu tablete şi laptopuri, necesare cursurilor online.

Biserica Ortodoxă Română a jucat, de-a lungul vremii, un rol fundamental în promovarea valorilor culturale româneşti şi a educaţiei. Nu există niciun dubiu că Biserica oferă şi astăzi un exemplu pentru prezervarea limbii, tradiţiilor şi culturii româneşti, mai ales prin ceea ce face în parohiile din afara graniţelor ţării. Nu în ultimul rând, proiectele educaţionale desfăşurate în ţară de Biserică joacă un rol foarte important, mai ales pentru copiii ce provin din zone sau familii defavorizate.

Anișoara Radu: „Sub guvernarea liberală am ajuns la mila Bisericii!“ 4Totuşi, cu toată consideraţia, Biserica Ortodoxă Română nu este chiar cea mai modernă instituţie din România, iar guvernul liberal a ajuns să se milogească de Biserică.Într-o scrisoare, plină de greşeli gramaticale, trimisă de doamna ministru Anisie către Patriarhia Română, îi solicită Preafericitului Părinte Daniel sprijinul pentru a dota cu laptop-uri şi tablete elevii din mediile defavorizate.Mi se pare jenant să implori mila şi ajutorul Bisericii, chiar nu se puteau accesa nişte fonduri europene, nu se puteau aloca bani din buget?

Se pare că dotarea cu mijloace electronice a elevilor a devenit, sub guvernarea liberală, o atribuţie a părinţilor, ONG-urilor şi Bisericii, şi nu a statului, aşa cum ar trebui să fie.Tipul acesta de reformare a învăţământului şi a modului în care se face educaţia în România pare a fi mai potrivită epocilor istorice de dinainte de 1918, când învăţământul de stat nu era accesibil tuturor.

Mai mult, în secolele XVII – XIX, învăţământul s-a bazat foarte mult pe şcolile bisericeşti, cam ceea ce se întâmplă şi acum sub marea guvernare liberală. De asemenea, Ministerul Educaţiei nu ştie exact câţi elevi nu au acces la internet în bandă largă. Adică, chiar şi în cazul în care elevii ar fi dotaţi cu tablete şi laptop-uri, există riscul real să nu se poată conecta la internet.Am adresat o întrebare cu această temă ministrului Educaţiei şi ministrului Transporturilor şi Comunicaţiilor şi aştept cu nerăbdare răspunsul.

Pentru a veni în sprijinul reformei iniţiate de doamna ministru Anisie, îi recomand să verifice şi tehnologia existentă la Muzeul Satului şi la Muzeul Ţăranului Român. Doamna ministru, vă rog să mă credeţi, aveau ţăranii noştri o tehnologie foarte avansată, se potriveşte perfect iniţiativei dumneavoastră.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.