Anghel Tîlvăr, dat pe mâna procurorilor
Anghel Tîlvăr, dat pe mâna procurorilor
Ultima Ora Politic

Angel Tîlvăr ÎNTREVEDERE cu Paivi Pohjanheimo, ambasadorul Republicii Finlanda în România

Angel Tîlvăr ÎNTREVEDERE cu Paivi Pohjanheimo, ambasadorul Republicii Finlanda în România

Întrevederea domnului Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, cu E.S. doamna Paivi Pohjanheimo, ambasadorul Republicii Finlanda în România

Președintele Comisiei pentru afaceri europene, Angel Tîlvăr, a primit, luni, 14 ianuarie 2019, la Palatul Parlamentului, pe E.S. doamna Paivi Pohjanheimo, ambasadorul Republicii Finlanda la București.

Discuțiile s-au purtat asupra unor teme de actualitate și de interes comun privind agenda europeană, cum ar fi Brexit-ul sau negocierile vizând Cadrul Financiar Multianual post 2020. Printre temele de discuție abordate s-a numărat și domeniul educației, modelul finlandez fiind cel mai performant sistem educațional din lume, elemente valoroase care stau la baza succesului învățământului din această țară putând servi drept model sistemului românesc de educație.

Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru reafirmarea bunelor relații de cooperare și sprijin reciproc, în principal consolidarea dialogului şi a cooperării în domeniul afacerilor europene între cele două țări, în contextul preluării succesive a Președinției Consiliului Uniunii Europene de către Finlanda, în al doilea semestru al anului 2019, ca parte a trio-ului de Președinții România – Finlanda – Croația.

Domnul Angel Tîlvăr a reiterat importanța dialogului la nivel parlamentar, exprimându-și disponibilitatea pentru a se întâlni cu oficiali finlandezi şi a discuta, inclusiv cu sprijinul Ambasadei Republicii Finlanda la București, în direcția avansării agendei europene și a asumării unor Președinții de succes ale Consiliului UE. “În exercitarea mandatului său, România va urmări asigurarea unei Preşedinţii eficiente, folosind toate resursele parlamentare pentru promovarea obiectivelor Preşedinţiei Consiliului UE, asigurând o comunicare eficientă şi o consultare permanentă cu partenerii trio-ului, care să genereze continuitate pentru proiectele comune lansate pe teme europene. Din discuţiile purtate astăzi cu doamna ambasador a reieşit că avem obiectivul comun de a promova unitatea, coeziunea și pragmatismul proiectului european, pentru consolidarea unei Uniuni Europene mai apropiate de cetăţenii săi“, a concluzionat domnul Angel Tîlvăr.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.