Angajări ilegale, din categoria ”Dragnea”, la Primăria Ploiești. Curtea de Conturi a intrat pe fir 1
Ultima Ora Justiție Politic

Angajări ilegale, din categoria ”Dragnea”, la Primăria Ploiești. Curtea de Conturi a intrat pe fir

Un control al Curții de Conturi Prahova, efectuat recent la Primăria Ploiești, a scos la iveală angajări ilegale. Responsabilii indicați de auditorii externi au fost edilul Adrian Dobre și consilierii locali care au votat organigrama instituției. ”Au angajat cheltuieli nelegale” au menționat reprezentanții Curtea de Conturi, scrie observatorulph.ro.

Potrivit raportului de control, în organigrama Primăriei Ploiești votată în consiliul local în decembrie 2016 și valabilă inclusiv pentru anul 2018 s-a înființat un Compartiment de Control Financiar de Gestiune, aflat în subordinea primarului.

Noua structură prevede trei posturi de execuție, consilier clasa I, în condițiile în care, potrivit legislației în vigoare, această activitate nu se organizează în cadrul unităților administrativ teritoriale.

Primăria a organizat și un concurs pentru ocuparea unui post în noul compartiment, ulterior funcționarul respectiv fiind mutat în alte structuri ale primăriei.

Camera de Conturi consideră că înființarea compartimentului respectiv are ca efect angajarea de cheltuieli nelegale, persoanele responsabile indicate în procesul verbal întocmit de auditori fiind primarul Adrian Dobre, respectiv consilierii locali care au aprobat organigrama instituției.

Totuși, în acest context, merită amintit faptul că noul compartiment și angajarea funcționarului respectiv s-au realizat cu acordul Agenției Funcționarilor Publici!

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.