Tudorel Toader, făcut praf de Ana Birchall. A lăsat o ”moștenire grea”
Ultima Ora Politic

Ana Birchall a reușit să-i facă treaba lui Tudorel. A semnat acordul cu sindicaliștii din penitenciare

Ministrul Justiției, Ana Birchall, și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, au semnat cu sindicaliștii din penitenciare un acord privind plata drepturilor salariale și de asistență socială, banii urmând a fi achitați în cadrul unui calendar agreat de comun acord.

Ana Birchall și Eugen Teodorovici s-au întâlnit, miercuri, la Guvern, cu prim-vicepreședintele Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare Mihaela Neacșu, președintele Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar Florin Șchiopu, precum și cu președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor Sorin Dumitrașcu.

„Discuțiile de la Palatul Victoria s-au finalizat cu acordul încheiat între reprezentanții Guvernului României și cei ai sindicatelor privind plata drepturilor de natură salarială și de asistență socială a personalului din sistemul penitenciar în sumă totală de 80.972 mii lei, în cadrul unui calendar de plăți agreat de comun acord”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

De asemenea, la discuție s-a agreat constituirea unui grup de lucru care să analizeze și să vină cu propuneri pentru modificarea și completarea legislației privind statutul și activitatea personalului din sistemul penitenciar.

”Îmi exprim regretul că aceste probleme, deși erau cunoscute de multă vreme, și-au găsit rezolvarea abia acum”, a declarat ministrul Ana Birchall, potrivit aceluiași comunicat.

Peste 130 de persoane au protestat, la începutul săptămânii, în fața Penitenciarului Gherla, județul Cluj, cerând rezolvarea unor probleme din sistemul penitenciar.

Revendicările angajaților din penitenciare au fost: adoptarea statutului polițistului de penitenciare, publicarea, de urgență, a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-2021, interzicerea muncii forțate în sistemul penitenciar, „unde detinuții sunt plătiți, spre deosebire de personal”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.