Americanii trimit din nou arme în Ucraina pentru distrugerea armatei lui Putin. FOTO 5
Exclusiv Externe Ultima Ora

Americanii trimit din nou arme în Ucraina pentru distrugerea armatei lui Putin. FOTO

SUA au aprobat un ajutor militar suplimentar de 270 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv patru noi sisteme de rachete HIMARS.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, a declarat că Rusia „a lansat lovituri mortale în toată țara, a lovit mall-uri, blocuri de apartamente, ucigând civili ucraineni nevinovați”.

Anunțul vine la câteva zile după ce secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a spus că SUA vor anunța un nou pachet de arme pentru Ucraina, subliniind că Statele Unite au oferit 8 miliarde de dolari în asistență de securitate de la începutul războiului.

Cel mai nou pachet, aduce totalul ajutoarelor militare oferite de SUA la 8,2 miliarde de dolari, a spus Kirby, potrivit CNN.

Americanii trimit din nou arme în Ucraina pentru distrugerea armatei lui Putin. FOTO 6

„În fața acestor atrocități, președintele a spus clar că vom continua să sprijinim guvernul Ucrainei și poporul său atâta timp cât este nevoie”, a spus el.

Noul ajutor va duce numărul total al sistemelor de rachete de artilerie de mare mobilitate M142 trimise în Ucraina la 20. HIMARS poate lovi cu precizie ținte pe o rază de 80 de kilometri – un facctor care schimbă jocul în contraatacul forțelor ucrainene.

Casa Albă a mai spus că noul pachet militar va include și 500 de drone Phoenix Ghost, precum și 36.000 de proiectile de tanc.

Americanii trimit din nou arme în Ucraina pentru distrugerea armatei lui Putin. FOTO 7

Majoritatea ajutorului provine dintr-un pachet de 40 de miliarde de dolari pe care Congresul l-a aprobat în mai.

La începutul acestei săptămâni, ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, a spus că speră că SUA vor furniza până la 100 de sisteme HIMARS, argumentând că ar putea ajuta la schimbarea valului războiului împotriva forțelor ruse.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a ordonat la începutul săptămânii generalilor să acorde prioritate distrugerii rachetelor cu rază lungă de acțiune și a armelor de artilerie din Ucraina, după ce armele furnizate de Occident au fost folosite pentru a lovi liniile rusești de aprovizionare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.