Declarația de la Sibiu a fost adoptată. Ce promit liderii europeni
Ultima Ora Externe Politic

Amenințare fără precedent din partea lui Juncker: „Ni se termină răbdarea. Aș dori ca în câteva ore să se ajungă la un acord!”

Preşedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că Uniunea Europeană a avut răbdare cu Marea Britanie, dar este cazul ca britanicii să se hotărască în câteva zile sau ore care este calea de urmat.

Redăm declarațiile lui Jean-Claude Juncker:

„Cu prietenii noştri britanici am avut multă răbdare, dar chiar şi răbdarea se epuizează. Aş dori ca în câteva ore sau zile Marea Britanie să ajungă la un acord în privinţa căii de urmat.”, a afirmat Jean-Claude Juncker, conform Agerpres.

„Până în ziua de azi ştim la ce a spus nu parlamentul britanic, dar nu ştim la ce spune da.”, a adăugat preşedintele Comisiei Europene. Acesta a fost întrebat dacă un referendum ar fi soluția prin care Marea Britanie să iasă din această criză, dar Juncker a răspuns că „este o chestiune care îi priveşte exclusiv pe britanici (…). Ei trebuie să decidă ce instrumente vor utiliza pentru a ajunge la capătul acestui proces.” De asemenea, întrebat fiind despre poziţia Italiei în problema migraţiei, Jean-Claude Juncker a afirmat că instituţia Comisiei Europene a oferit Italiei un sprijin financiar substanțial. Autorităţile de la Roma s-au plâns că Italia nu a beneficiat de solidaritatea celorlalte state membre ale UE pentru a gestiona influxul masiv de migranţi cu care s-a confruntat. „În Comisia Europeană am ajutat mult Italia, nu ne prea place când Italia spune: „ei doar vorbesc vorbe şi nu fac nimi”; nu este adevărat”, a afirmat Juncker. „Am ajutat mai mult decât suficient Italia cu cel puţin un miliard de euro şi astfel Italia, care se confruntă cu acest influx masiv de refugiaţi, a putut beneficia de solidaritatea europeană, care poate nu este suficientă, dar în limitele posibilităţilor bugetare pe care le avem, am făcut tot ce am putut.”, a adăugat preşedintele Comisiei Europene.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.