Amendată cu 9.000 de lei pentru că a protestat împotriva PSD 1
Ultima Ora Justiție Politic Social

Amendată cu 9.000 de lei pentru că a protestat împotriva PSD

Ligia Roxana Măhălean, membră a grupului civic „Umbrela Anticorupție Cluj”, a fost amendată de Jandarmeria Română cu sume incredibile pentru organizarea și participarea la proteste împotriva PSD.

„Context: Tocmai am primit o nouă amendă de 2.500 de lei vineri, pentru organizarea protestului şi a marşului din 10 august 2019, din Cluj. În total mi-au acordat amenzi în valoare de 9.000 lei.

Jandarmeria Cluj,

Lăsați-o baltă! Voi chiar nu vă învățați minte? V-o scriu negru pe alb, ca să vă intre bine în cap:

Niciodată, dar niciodată, NU o să vă notific si NU o să vă cer permisiunea ca să apăr valorile şi principiile în care cred! Niciodată!! Indiferent câte amenzi îmi dați!

În calitate de clujeancă şi de cetățean, eu nu am ce să negociez sau să discut cu voi drepturile noastre, piețele şi străzile mele, când e vorba de adunări publice. Sa fiți fericiți dacă vă anunț la fața locului că decid să o iau la stânga sau la dreapta în marş (şi asta din respect pentru alți participanți la trafic).

Nu v-am acordat până acum atenție pentru că:

1. Nu o meritați!

2. Mă aşteptam la aşa ceva. Nu mă impresionați. Mi-am făcut temele observând cum ați tratat protestatarii pentru Roşia Montana.

3. Oricum ne luptăm în instanță şi vă pun acolo la locul vostru. Mă irită doar faptul că îmi ocupați timpul cu birocrația voastră.

Dar pentru 10 August, merită să vă spun că ați devenit mai mici si mai jalnici ca niciodată! La un an de la atacarea unor cetațeni paşnici de către Jandarmerie, la Bucureşti, pentru că au ieşit să apere Statul de Drept, ați simțit nevoia să vă solidarizați cu brutele voastre de colegi și să le legitimați acțiunile de atunci prin atitudinea voastră.

Apropo, niciodată nu v-am văzut aşa agitați ca la ultimul protest! Ați pus ochii până şi pe copiii ăia cu DEX-ul care strigau «Jos analfabeții!». Cică eu folosesc copiii în scopuri politice doar pentru că le-am dat portavocea când au vrut să scandeze. De parcă eu i-am adus de acasă, nu au venit singuri pentru că au gândire critică şi spirit civic!

Jandarmeria Cluj, ne vedem de câte ori va fi nevoie! Deal with it!

Notă: Dragilor, vă mulțumesc pentru solidaritatea arătată şi pentru că v-ați oferit să contribuiți la amenzi! Sunteți fantastici! Să ştiți însă că intenționez să le contest pe toate. Dacă Justiția le oferă câştig de cauză, lucrez într-o corporație din Cluj, mă descurc cu ei! Apreciez intenția, sunt însă o mulțime de cauze care merită sprijinul vostru”, scrie Ligia Roxana Măhălean pe Facebook

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.