Dariu Vâlcov va face pușcărie în România
Dariu Vâlcov va face pușcărie în România
Exclusiv Justiție Ultima Ora

Veste ȘOC de la ministrul justiției, Alina Gorghiu, pentru Darius Vâlcov. Omul lui Dragnea va sta 6 ani la Pușcărie

Fostul ministru al finanțelor, Darius Vâlcov va fi extrădat în România din Italia, pentru a ispăși cei șase ani de închisoare.

Anunțul că Darius Vâlcov va fi adus în România a fost făcut de către ministrul justiției, Alina Gorghiu.

”Vă informez că, astăzi, Curtea Supremă de Casație a Italiei a respins ca inadmisibil recursul lui Vâlcov Darius Bogdan.

Astfel, a rămas definitivă hotărârea Curții de Apel din Napoli prin care s-a DISPUS PREDAREA, autorităților competente ale României, în executarea mandatului european de arestare emis la 3.5.2023 de către Tribunalul București în dosarul penal referința nr. 2018/2015, pentru executarea pedepsei de 6 ani închisoare aplicată acestuia prin sentința nr. 74 din 8.2.2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, devenită executivă în urma deciziei penale a aceleiași Înalte Curți nr. 38/02.05.2023, pentru infracțiunile de trafic de influență și spălare de bani săvârșite în România în perioada 2009-2013. Zilele următoare se așteaptă primirea comunicării oficiale a hotărârii către autoritățile române și continuarea demersurilor pentru predarea efectivă a lui Vâlcov Darius Bogdan”, a transmis ministrul.

Ministrul justiției, Alina Gorghiu
Ministrul justiției, Alina Gorghiu

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuzau de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator şi ministru de Finanţe.

Vâlcov a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, decizia instanţei fiind definitivă.

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov fusese dat în urmărire de către Poliţia Română, după ce a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Şi Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosar, a fost trecut pe lista persoanelor urmărite.

Darius Vâlcov s-a predat autorităţilor italiene în 23 mai, în Napoli. Conform legislaţiei italiene, având în vedere locul predării, a fost atrasă competenţa Curţii de Apel Napoli. Instanţa de executare italiană nu a dispus arestarea provizorie în vederea predării, fiind lăsat în libertate, sub supraveghere.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.