ALERTĂ în PSD. Viorica Dăncilă a cedat. Este cu nervii la pământ. Candidatura în pericol 1
Cerere de la Bruxelles pentru Dăncilă. ”Să spună public ce ofertă a făcut”
Ultima Ora Breaking News Politic

ALERTĂ în PSD. Viorica Dăncilă a cedat. Este cu nervii la pământ. Candidatura în pericol

Premierul demis Viorica Dăncilă spune că „nu a fost încă respins comisarul european” și îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că a sunat la Comisia Europeană și a încercat să împiedice numirea lui Victor Negrescu în funcţia de comisar european. 

„Nu a fost încă respins comisarul european. Eu am primit o scrisoare din partea preşedintelui CE, Ursula von der Leyen, în care mi-a solicitat să desemnez urgent o persoană pentru postul de comisar european, ceea ce este un lucru de normalitate, având în vedere că asigurăm interimatul. Din păcate, unii nu au înţeles. Preşedintele Iohannis a sunat la Comisie, a ieşit public şi a încercat să stopeze această desemnare. Eu cred că acest lucru aduce un prejudiciu de imagine Românie şi, dincolo de partea politică şi de disputele politice, care sunt normale într-o perioadă de campanie, trebuie să primeze interesul României”, a declarat, joi, la Oradea, Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

Comisia Europeană a transmis miercuri că există îndoieli că ultima nominalizare a României pentru postul de comisar european, Victor Negrescu, a fost făcută legitim de către Guvernul interimar care exercită puterea. CE apreciază că este o chestiune care trebuie rezolvată pe plan intern, subliniind că „oricine ar veni din România trebuie să aibă acordul președintelui României”.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.