Alertă. Se anunță proteste masive pe 9 mai, la Sibiu, de Summit-ul UE
Ultima Ora Politic

Alertă. Vineri se anunță proteste în toată țara împotriva lui Tudorel Toader

Vineri urmează un nou val de proteste față de ordonanță prin care Tudorel Toader dorește să anuleze condamnările din ultimii cinci ani pe care le-au primit gulerele albe. „Retrageți OUG-ul pentru hoți!”, cer protestatarii, scrie aktual24.ro

Sibienii sunt chemați din nou la protest, vineri, în Piață Mare. Manifestația este organizată de comunitatea „Va Vedem din Sibiu”.

„România e o țară europeană.

Nu vom acceptă că, în ea, statul de drept să fie distrus în beneficiul unor infractori.

Nu vom acceptă că hoțîi să îi pedepsească pe cei care ii prind.

Nu vom acceptă că infractorii condamnați definitiv să fie eliberați prin legi speciale.

Nu vom acceptă că România să devină un stat în care justiția să fie pedepsită.

Cerem guvernului Dancila să retragă proiectul de OUG pentru prelungirea abuzivă & neconstituțională a termenului de recurs compensatoriu. Autoritatea lucrului judecat trebuie să fie sacră”, se arată în anunțul postat pe Facebook.

Protestul este programat să înceapă la ora 18:00 și va dura 3 ore.

Și la București este anunțat un nou protest, vineri, în PIață Victoriei. „Nu vrem Ordonanță pentru Dragnea. Viorica, renunta!”, este mesajul pe care vor să-l transmită protestatarii.

„Facem și noi protest special pentru a-i spune analfabetei lui Dragnea ce părere are poporul despre ticăloșia lor”, se anunță pe pagină de Facebook a evenimentului.

Premierul Viorica Dancila a declarat, joi, la sesiunea plenară a Comitetului Economic și Social European, că în România statul de drept este respectat, adăugând că este „mâhnita” să constate că „încă există dezinformare”. „Guvernul României nu a avut niciun fel de interferență în justiție”, a susținut ea.

„Într-adevăr, Europa este divizată, într-adevăr avem dublu standard. Noi avem nevoie de o Europa unită și în care toți să fie, toate statele membre să fie tratate în mod egal. Iar acest lucru nu depinde decât de noi, de modul în care ne vom raporta la probleme, la provocările existente, de modul în care vom da răspunsul așteptat de cetățeni. Dacă vom continuă divizând și mai mult Europa atunci nu ne putem miră că următoarea configurare a Parlamentului European va fi una care să nu permită luarea unor decizii corecte pentru cetățenii europeni”, a spus Viorica Dancila, răspunzând unor întrebări adresate la sesiunea plenară a Comitetului Economic și Social European.

Ea a mai spus că vrea să facă unele precizări, pentru că s-au făcut referiri la statul de drept, la justiție și la drepturile omului.

„Vreau să va asigur că în România statul de drept este respectat. Vreau să va asigur că drepturile omului în România trebuie respectate și în același timp sunt mâhnita să constat că încă există dezinformare. Guvernul României nu a avut niciun fel de interferență în justiție. Deci cred că puteți adresa aceste întrebări și am să va dau răspunsurile corecte. Una din problemele pe care nu le-ați ridicat, dar pe care trebuie să le avem în vedere este cel referitor la dezinformare și la știrile false, pentru că acestea pot de multe ori să inducă percepții greșite despre un anumit stat sau un anumit guvern, așa cum este acum referitor la Guvernul României”, a afirmat Dancila.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.