Ultima oră. Institutul Marius Nasta va fi redeschis
Ultima Ora Sănătate Social

Alertă! Un al treilea pacient a murit la Institutul Marius Nasta. Zeci de operații amânate din cauza infecțiilor nosocomiale

Reprezentanții Institutului de Pneumologie „Marius Nasta” din Bucureşti au anunțat miercuri un alt deces, susținând că toți cei trei pacienți care au murit aveau afecțiuni grave. 

Cel de al treilea pacient decedat este o femeie de 40 de ani care fusese transferată de la Spitalul Elias.”Sunt trei persoane care au decedat. S-au recoltat probe pentru acinetobacter de la șase pacienți. Dintre aceștia, trei au decedat, iar o pacientă de 71 de ani, cu accident cerebral vascular, este în stare foarte gravă. De la toți șase s-au recoltat probe pentru a vedea dacă sunt sau nu contaminați. Nu avem încă rezultatele de la Cantacuzino”, a declarat, într-o conferință de presă, managerul spitalului, Beatrice Mahler.

Șeful Secției de Chirurgie Toracică, Ioan Cordoș, a susținut că cei trei pacienți „nu au murit neapărat de acinetobacter”, bacterie care „nu crește în copaci”.Mai mult, el a spus că „bacteria a fost trimisă” de la Institutul Matei Balș, printr-un pacient infectat.

Zeci de operaţii au fost amânate la Institutul Marius Nasta, după ce inspectorii sanitari au decis, marți, sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie-Terapie Intensivă (postoperator).Controlul la „Marius Nasta” a început după ce doi pacienți au murit, săptămâna trecută, la acest spital din cauza infecțiilor nosocomiale. Ei au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă. Aceasta se poate transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafețele infectate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.