Toader îi declară război lui Dragnea. „Nu voi mai rămâne în stare de pasivitate”
Ultima Ora Politic

Alertă. Tudorel Toader îi spune lui Frans Timmermans că dă Ordonanța care-l scapă pe Dragnea de închisoare

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, îi transmite o scrisoare prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, ca răspuns la scrisoarea trimisă de acesta către premierul Viorica Dăncilă.

Tudorel Toader îi explică lui Frans Timmermans că în ultimele luni avem 2 decizii ale Curții Constituționale care au condamnat protocoalele secrete, dar și o decizie în urma căreia Guvernul a decis să dea o Ordonanță de Urgență privitoare la posibilitatea recursului în anulare, ca urmare a erorilor înregistrate la ICCJ, în ceea ce privește completurile de 5 judecători.

În aceeași scrisoare, Toader îl informează pe Frans Timmermans asupra faptului că anumite prevederi din raportul MCV contrazic decizii ale Curții Constituționale din România, iar Guvernul va emite OUG pe legislația penală, însă nu va aplica prevederile din MCV ci doar pe cele ale Curții Constituționale.

CONSULTAȚI AICI SCRISOAREA LUI TUDOREL TOADER CĂTRE FRANS TIMMERMANS, postată de stiripesurse.ro

Scrisoarea lui Tudorel Toader vine ca urmare a faptului că  Frans Timmermans, i-a trimis joi, 24 ianuarie, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă legată de o posibilă ordonanţă de urgenţă care să introducă recursul în anulare. El şi-a exprimat îngrijorarea şi a solicitat clarificări cu privire la anumite chestiuni.

Potrivit acestuia, Comisia Europeană urmăreşte ”îndeaproape” discuţia din România cu privire la o eventuală ordonanţă de urgenţă privind apelurile extraordinare pentru cauze penale în urma celor hotărâri recente ale Curţii Constituţionale.

”Comisia a luat act deja de prima hotărâre – completul de cinci judecători (8 noiembrie) – în ultimul său raport în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (CVM). Vă reamintesc că preşedintele Juncker a fost clar în problema unei eventuale amnistii în timpul recentei sale vizite la Bucureşti. Aşa cum a spus Comisia în repetate rânduri, este esenţial ca România să revină pe drumul cel bun în lupta împotriva corupţiei, să asigure o justiţie independentă şi să evite orice paşi înapoi”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.