ALERTĂ! Tudorel Toader îi îngroapă pe Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă! Dezvăluiri din Guvernul PSD. VIDEO
ALERTĂ! Tudorel Toader îi îngroapă pe Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă! Dezvăluiri din Guvernul PSD. VIDEO
Ultima Ora #TUDOREL TOADER Justiție Politic

ALERTĂ! Tudorel Toader îi îngroapă pe Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă! Dezvăluiri din Guvernul PSD. VIDEO

Fostul ministru al justiției Tudorel Toader face dezvăluiri despre cum a fost obligat de liderii PSD Liviu Dragnea și ALDE să modifice legile justiției în așa fel încât penalii sî scape de pușcărie.

Toader spune că cei doi lideri de partid i-au cerut să dea legea aministiei și grațierii.

”În februarie 2017, la Rectorat a venit Varujan Vosganian. Mi-a dat telefon, care ne cunoșteam, este vrâncean, a făcut liceul în același timp cu mine. A vrut o discuție cu mine la Rectorat, a spus ‘eu vin în numele alianței, să va propună să deveniți ministru’. Zic ‘lăsăți-mă să mă gândesc o săptămâna’. Bine. Zice, dar dacă da, veniți la București, să vorbiți cu domnul Tăriceanu, cu domnul de la PSD

N-am făcut ceea ce dânșii și-au dorit. Și-au dorit amnistie și grațiere, ordonanță de urgență. Afirmația că românii vor un moment T zero, că lumea vrea amnistie, vrea clemență. Eu am spus atunci că politică penală nu se face prin ordonanțe de urgență, este apanul legiuitorului și nu comoetenta Guvernului.

Ce-au mai vrut? Să modifice Codul de Procedura Penală, să preia soluțiile care rezistasera la CCR. Cu reducerea unui termen de prescripție, multe le știm. Era un argument acolo, din moment ce nu a fost criticat la CCR articolul cutare înseamnă că este constituțional.

Eu am spus un lucru care am crezut că trece neobservat, că au existat anumite centre de reflecție. Proiectele de ordonanțe care mi se serveau mie erau gândite și alcătuite în altă parte. Să nu-mi cereți să va spun unde, pentru că gândul v-ar duce la Parlament. Nu va contrazicc dar nu erau doar la Parlament ci și la cei care dădeau lecții de moralitate.

Mi s-a cerut insistent, de foarte multe ori, odată am avut o întrevedere de patru ore și jumătate la vârful vârfului, eram patru din țară asta, era și doamna prim-ministru. Mi se cerea să promovez ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Penal/Procedura penală, cu ce rămăsese de la CCR”, spune Toader în interviul acordat lui Ion Cristoiu.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.