Alertă. SRI avertisment pentru Guvern. Alegerile europarlamentare în pericol 1
Ultima Ora Politic

Alertă. SRI avertisment pentru Guvern. Alegerile europarlamentare în pericol

Un atac cibernetic asupra instituților din România care gestionează alegerile europarlamentare și cele prezidențiale este inevitabil, susțin specialiștii SRI de la Centrul Național Cyberint, cel care investighează atacurile hackerilor şi asigură securitatea infrastructurilor IT&C, scrie evz.ro

Țara noastră a devenit o țintă prioritară pentru actori cibernetici, în special din Federația Rusă, iar platformele mas-media sunt folosite, deseori, ca și paravan pentru fake-news-uri. Exemple relevante oferite de specialiști sunt: alegerile prezidențiale din Ucraina, 25 mai 2014; referendumul din Marea Britanie „Brexit”, 23 iunie 2016; alegerile prezidențiale din SUA, 8 noiembrie 2016; alegerile prezidențiale din Franța, 7 mai 2017; alegerile federale din Germania, 24 septembrie 2017.

În cadrul alegerilor de la noi, derularea procesului electoral este gestionată prin intermediul unui sistem informatic care poate fi ținta hackerilor politici. SRI avertizează că poate fi vizat Registrul Electoral Central și sistemele informatice utilizate în cadrul proceselor de centralizare și numărare a voturilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.