ALERTĂ. Se cere suspendarea lui Klaus Iohannis. Apel către Ciolacu și Corlățean. FOTO 1
Ultima Ora Breaking News Exclusiv Politic

ALERTĂ. Se cere suspendarea lui Klaus Iohannis. Apel către Ciolacu și Corlățean. FOTO

Partidul Dreapta Consevatoare face un apel la PSD să demareze suspendarea lui Klaus Iohannis din funcția de președinte al României.

Aceștia susțin că Iohannis l-a desemnat ilegal pe Ludovic Orban să formeze un nou Guvern și le cer președinților celor două Camere ale Parlamentului, Titus Corlățean-președintele interimar al Senatului și lui Marcel Ciolacu-președintele Camerei Deputaților să demareze de urgență procedura de suspendare a șefului statului.

”Stimate domnule președinte interimar al Senatului României,Stimate domnule președinte al Camerei Deputaților ,Având în vedere faptul că, potrivit decretului prezidențial , Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 88 din 6 februarie 2020 a fost desemnat domnul Ludovic Orban în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată.

Considerăm că ,prin această nouă nominalizare președintele României se face vinovat de încălcarea cu bună știință a deciziei Curți constituționale nr. 80/2014, , din păcate pentru partidele de dreapta din România care nu vor să se unească, spre binele Românilor și a României, propunerea PSD și PRO România îndeplineste această condiție, pentru că președintele să constate, existența majorități pentru numirea primului Ministru ,Președintele României ori care ar fi el ,potrivit deciziei curții constituționale nr 80/2014 , nu este decident în această procedură, ci doar mediator.”

Așadar Motivat fiind nu doar de cele mai sus expuse ci și de faptul că, cererea Partidului Social Democrat privind soluţionarea unui conflict juridic de natură constituţională la Curtea Constituțională este inadmisibilă dacă nu există un blocaj instituţional. Întrucât CCR nu dă lecţii teoretice de drept constituţional, ci rezolvă blocajele apărute între autorităţile publice ale statului.

Dacă se invocă neconstituţionalitatea desemnării drept candidat de premier a domnului Ludovic Orban comisiile permanente stabilesc calendarul procedurii în Parlament, miniştrii sunt audiaţi şi eventual se stabileşte şi dată şedinţei pentru votul de investitură, înseamnă că nu există nici un blocaj, deci nici un conflict juridic de natură constituţională pe care să-l dezlege CCR. Singură soluție pe care partidul Dreapta Conservatoare o vede viabilă este aceia a declanșării proceduri de suspendare a președintelui României .

ALERTĂ. Se cere suspendarea lui Klaus Iohannis. Apel către Ciolacu și Corlățean. FOTO 1

Deși partidul Dreapta Conservatoare, nu este partid parlamentar, pentru a putea veni cu o astfel solicitare argumentată de altfel, dar totuși deoarece , pentru noi că și partid ne preocupă , stabilitatea politică și economică a acestei țări , care este mai importantă decât acest circ al Președintelui va solicităm că în ședința comună potrivit art 95 alin (1) din Constituția României Să îl suspendați pe președintele României .

DACĂ , CHIAR VA PASĂ ATÂT DE MULT DE STABILITATEA POLITICĂ ȘI ECONOMICĂ A ACESTEI ȚĂRi, VA ROGSA DAȚI CURS ACESTEI SOLICITĂRI,DAT FIIND FAPTUL CĂ AVEȚI ȘI MAJORITATEA

NECESARĂ PUNERII ÎN APLICARE A SOLICITĂRII VENITEDIN PARTE SUBSEMNATULUI , AȘADAR VA ROG SAPUNETI CAPĂT, ÎNCEPÂND ASTĂZI CIRCULUI ȘI INSTABILITĂȚIi .

PREZENȚA PETIȚIE ARE CĂ TEMEI ORDONANȚA nr. 27 din 30 ianuarie 2002 art.8 alin 1 și art.9 La baza acestei solicitări stă și actul de abdicare al Regelui Mihai I care prea puțini știu că actul este nu nu din motivul constrângeri sale cu privire la semnmarea acestui act”, spune Ștefan Stan, președintele Partidului Dreapta Conservatoare.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii