Șeful PSD este terminat. Bădulescu va face dezvăluiri despre ”10 august”: ”Binomul Dragnea – Carmen Dan a manipulat structurile din acea zi”
Ultima Ora Politic

ALERTĂ. Se cere cercetarea liderului PSD Liviu Dragnea și a minstrului de interne Carmen Dan. Acuzați de violarea corespondenței

ALERTĂ. Se cere cercetarea liderului PSD Liviu Dragnea și a minstrului de interne Carmen Dan. Acuzați de violarea corespondenței

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi ministrul de Interne, Carmen Dan, ”violează corespondenţe private”” iar acest caz trebuie cercetat, a afirmat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban. El s-a referit astfel la afirmaţiile primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit cărora ministrul de Interne, Carmen Dan, a venit la şedinţa Comitetului Executiv al PSD cu hârtii care reprezentau discuţii private pe WhatsApp.

„Deja am discutat în Biroul Executiv. Am solicitat reprezentanţilor noştri din Comisia de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională atât din Senat, cât şi din Camera Deputaţilor să solicite clarificări din partea ministrului de Interne care a anunţat că va veni să facă clarificările în faţa comisiei. (…) Este o dovadă care este furnizată de un membru al partidului de guvernământ că PSD, Dragnea şi Carmen Dan violează corespondenţe private şi de fapt fac poliţie politică şi realizează înscenări chiar împotriva unor reprezentanţi ai Guvernului. Lucrurile sunt extrem de grave. Eu stau şi mă gândesc de ce primarul general al Capitalei numai vorbeşte şi nu a sesizat organele competente pentru a dispune demararea unor anchete pe această temă”, a declarat Orban la Parlament.

Potrivit acestuia, acest caz trebuie cercetat.

„Dacă aş fi fost în locul primului ministru imediat o chemam la raport pe ministrul de Interne, de asemenea, premierul are la dispoziţie un Corp de control pe care poate oricând să-l pună la treabă atunci când există disfuncţionalităţi majore sau suspiciuni grave privitoare la încălcarea legii de către subordonaţii domniei sale. Până acum nu a folosit niciodată aceste instrumente şi nici nu mă aştept să le folosească pentru că am convingerea că atât pe Dăncilă, cât şi pe Carmen Dan le apără Dragnea cu orice preţ”, a afirmat Ludovic Orban.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, a afirmat sâmbătă că are o relaţie „tensionată” cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, precizând că există „o breşă” între ei din cauza faptului că liderul social-democraţilor nu doreşte „să renunţe” la ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Întrebată la plecarea de la şedinţa CExN a PSD care este relaţia sa în acest moment cu Liviu Dragnea, Gabriela Firea a răspuns: „Îmi pare rău să spun, dar este tensionată”.

Totodată, Firea a precizat că rezolvarea acestei situaţii depinde mult şi de Liviu Dragnea.

„Depinde mult şi de dumnealui. Eu am fost întotdeauna un om al dialogului, dar la cum s-au pus astăzi lucrurile în discuţie şi la cum a fost regia cu doamna Dan – care a scos din dosar xeroxuri cu SMS-uri şi WhatsApp-uri, convorbiri particulare între doamna prefect şi un domn secretar de stat, adică totul a fost atât de bine pus la punct şi regizat – şi nu vrea să renunţe la domnia sa, încât clar că acum e o breşă pur şi simplu între noi”, a adăugat Firea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.