Rușii au bombardat barajul
Rușii au bombardat barajul
Exclusiv Externe Ultima Ora

ALertă. Rușii au distrus barajul de pe râul Dnipro. Se anunța inundații uriașe în Ucraina. Populația evacuată de urgență. FOTO-VIDEO

Rușii au au aruncat în aer Barajul Nova Kakhovka din părțile controlate de Rusia din regiunea ucraineană Herson.

Comandamentul de sud al forțelor armate ucrainene, transmite că rușii au distrus unul dintre cele mai importante baraje din Ucraina și se așteaptă inundații de proporții în regiune.

„Amploarea distrugerii, viteza și volumele de apă, precum și zonele probabile de inundare sunt în curs de clarificare”, a precizat comandamentul pe pagina sa de Facebook.

Primarul din Nova Kahhovka a negat inițial informațiile, a anunțat marți dimineață agenția de știri rusă de stat RIA. Ulterior, tot RIA l-a citat pe primarul instalat de Moscova din Nova Kakhovka, care a declarat că partea superioară a barajului a fost distrusă de bombardamente.

Barajul Nova Kakhovka
Barajul Nova Kakhovka

Oleksandr Prokudin, șeful regiunii Herson, spune că, în urma avariilor la barajul Nova Kahhovka, „apa va atinge un nivel critic în 5 ore” și că au început evacuările.

”Apel urgent!

Armata rusă a aruncat în aer hidrocentrala Kakhovs ʹku. Evacuarea populației a fost anunțată”, a anunțat acesta pe facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.