Alertă. Românii vor primi filtre pentru robinet, gratuit, să nu mai bea apă otrăvitoare
Ultima Ora Politic Sănătate Social

Alertă. Românii vor primi filtre pentru robinet, gratuit, să nu mai bea apă otrăvitoare

Vești importante pentru românii care consumă apă de la robinet. Pentru că numărul acestor persoane scade pe zi ce trece, românii preferând să consume apă îmbuteliată, mai mulți senatori USR au elaborat un proiect prin care autoritățile vor veni în ajutor cu un serviciu gratuit.

Astfel, măsura vine pentru a garanta dreptul fundamental al cetățenilor la apă potabilă și de a informa populația cu privire la calitatea apei pe care o consumă.

Potrivit proiectului, în cazul în care apa nu se află în parametri de calitate stabiliți, locuitorii vor beneficia, la cerere, de un filtru de apă. Acesta ar urma să fie decontat de primărie.

România se situează printre ultimele state UE în privința consumului de apă potabilă. Românii consumă din ce în ce mai multă apă îmbuteliată, iar oficialii doresc să schimbe acest lucru.

Potrivit inițiativei legislative, fiecare locuință din România va beneficia de o testare gratuită a apei. Autoritatea publică de sănătate publică locală va preleva probele de apă din locuințele utilizatorilor.

La nivel național, calitatea apei potabile este stabilită prin  Legea nr. 458/2002.

Momentan, legea a fost depusă la Senat. Pentru a fi aprobată, aceasta trebuie adoptată de ambele camere și promulgată de președintele Klaus Iohannis

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii