Alertă! PSD dă afară din magistratură procurorii incomozi 1
Ultima Ora Justiție Politic

Alertă! PSD dă afară din magistratură procurorii incomozi

PSD face epurări politice în magistratură sub pretextul ”prestigiului justiției”. Inspecția Judiciară a început cercetarea disciplinară a procurorului Pîrlog Bogdan Ciprian, prim-procuror adjunct la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti. Motivul: declarații referitoare la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

”Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de Pirlog Bogdan Ciprian, prim-procuror adjunct la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în afară exercitării atribuțiilor de serviciu, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare”, a transmis, vineri, Inspecția Judiciară.

Sursă citată a precizat că inspectorii judiciari au reținut că susținerile procurorului Pîrlog, cuprinse în comunicatul Asociației „Inițiativa pentru Justiție” din 30 martie 2019, ”sunt false, au un efect defăimător cu privire la activitatea procurorilor Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție și, că atare, aduc atingere onoarei, probitatii profesionale, precum și prestigiului justiției”.

Acțiunea a fost înaintată Secției pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorului în cauza.

Bogdan Pirlog a spus în comunicatul incriminat că „Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție apare că fiind înființată din două motive principale: pe de o parte, pentru a asigura impunitatea magistraților corupți, agreați de putere, cu riscul refacerii rețelelor de corupție din anii ’90 și din prima parte a anilor 2000, pe de altă parte, pentru a acționa că un organ represiv, care să poată fi folosit împotriva magistraților incomozi – aspecte cu privire la care magistrații au atras atenția încă de la momentul punerii în discuție a înființării acestei secții speciale”.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.