Secţia Adinei Florea retrage apelul dosarului în care Ghiţă este acuzat de corupţie
De râsul curcilor. Afina Florea își încearcă norocul a 7-a oară
Ultima Ora Politic Social

Alertă: Procurorii CSM iau la puricat Secția Adinei Florea

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât dispunerea unui control al Inspecţiei Judiciare la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ). Controlul va viza modul de înregistrare, repartizare, precum şi prioritizarea soluţionării dosarelor de la data operaţionalizării acestei secţii până la data de 01.04.2019.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât ca prin solicitarea repetată a dosarului nr.986/P/2014 (TEL DRUM) aflat în instrumentarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de către Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), s-a adus atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor din cadrul Ministerului Public.

Prin urmare, s-a constatat că prin acest demers s-a pus presiune şi s-a afectat independenţa procurorului de caz din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Cristian Ban a cerut, joi, în cadrul ședinței Secției pentru procurori, ca Inspecția Judiciară să facă un control la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție (SIIJ) referitor la modul în care sunt înregistrate sesizările și maniera în care sunt prioritizate dosarele, având la bază cauza „Tel Drum”.

„În cuprinsul acestui referat primit de la Parchetul General, ar rezulta un mod total necorespunzător de înregistrare a unor sesizări ca dosare penale. Avem o situație hilară în care o sesizare anonimă este înregistrată cu număr unic ca și dosar penal pentru a se dovedi că, de fapt, este un nume de stradă, un nume al unui actor de comedie.

O astfel de modalitate de înregistrare a unor dosare penale o apreciez eu ca fiind una necorespunzătoare. De asemenea, din cuprinsul referatului, mă îngrijorează modul prin care, în mod repetat, Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție a solicitat de la o altă structură, în speță DNA, în baza dosarului creat, cum am spus anterior, pe un denunț anonim, un dosar ultra-mediatizat, cunoscut de toți ca dosarul Tel Drum.”, a declarat Cristian Ban, joi, în cadrul ședinței Secției pentru procurori.

Procurorul a precizat că, pe lângă faptul că s-a solicitat în mod repetat și fără o bază legală dosarul „Tel Drum”, s-a constatat că întreg dosarul a fost cerut pentru a fi folosit ca mijloc de probă în dosarul Secției speciale. Astfel, s-a ajuns la un conflict cu Parchetul, cu consecința întârzierii soluționării cauzei.

Cristian Ban că toate aceste aspecte afectează independența și imparțialitatea procurorilor din cadrul Ministerului Public. De asemenea, astfel de acțiuni pun presiune pe procurorul DNA, investit cu soluționarea dosarului „Tel Drum”, afectându-i independența.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.