Alte 2 persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 188
Ultima Ora Sănătate

ALERTĂ. O altă persoană A MURIT din cauza GRIPEI. Numărul victimelor a ajuns la 14

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat încă un deces cauzat de virusul gripal, fiind vorba despre un bărbat de 71 de ani, din municipiul București, care nu era imunizat împotriva gripei. De la începutul sezonului, au fost înregistrate 14 decese, conform Mediafax.

Potrivit Institutul Național de Sănătate Publică, este vorba despre un bărbat, din municipiul București, în vârstă de 71 de ani, care suferea și de alte probleme de sănătate, dar care nu era vaccinat antigripal. Acesta a murit vineri.

De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 14 persoane din cauza virusului gripal. Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, iar în urma acestor date, specialiștii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, joi, ministerul Sănătății.

Săptămâna trecută, s-au înregistrat 1.155 cazuri de gripă clinică, față de 80 cazuri în 2018 în aceeeși perioadă a anului trecut.

În acest sezon, ministerul Sănătății a achiziționat 1.300.000 de doze și până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.