O mamă a sărit cu bebelușul de 5 luni de la etajul 3
O mamă a sărit cu bebelușul de 5 luni de la etajul 3
Ultima Ora Sănătate

ALERTĂ. Numărul bebelușilor INFECTAȚI în Maternitatea Giulești a ajuns la 35

ALERTĂ. Numărul bebelușilor INFECTAȚI în Maternitatea Giulești a ajuns la 35

Scandalul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu de la Maternitatea Giulești continuă. Numărul cazurilor de bebeluși infectați cu bacteria a ajuns la 35, după ce alte cinci cazuri au fost confirmate, relatează Digi 24.  

Potrivit sursei citate, cei cinci copii sunt internaţi la spitalele Grigore Alexandrescu, Gomoiu şi Marie Curie. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a anunţat că Direcţia de Sănătate Publică este acum la Maternitatea Giuleşti şi verifică modul în care a fost făcută dezinfecţia.

Sorina Pintea a declarat și că unul din motivele pentru care au apărut aceste infecţii este numărul mare de naşteri prin cezariană. Ministrul a spus că „se fac cezariene pe bandă rulantă şi nu există timp fizic” pentru o dezinfecţie ca la carte.

Ministerul Sănătăţii continuă ancheta care ar trebui să stabilească cine se face responsabil de contaminarea bebeluşilor. Primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giuleşti arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într-un salon de normoponderali.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.