Mugur Isărescu îi dă lovitura lui Dragnea. Nu poate lua aurul României
Ultima Ora Breaking News Economic Europarlamentare 2019 Politic

Alertă. Mugur Isărescu i-a trimis lui Liviu Dragnea documentul care aruncă în aer Guvernul Viorica Dăncilă

Senatorul PNL Florin Cîțu spune că liderul PSD Liviu Dragnea a primit de la Banca Națională un studiu în care se arată că econoia Roâniei este în colaps.

După ce a primit documentul, Liviu Dragnea i-a convocat de urgență pe Darius Vâlcov și pe Eugen Teodorovici la discuții pe marginea acestuia și pentru a stabili ce trebuie făcut pe viitor.

”Document care aruncă în aer guvernarea PSD+ALDE!

Aseară Dragnea a primit studiul de impact făcut de Florin Georgescu și asumat de BNR.

Studiul i-a fost prezentat de autor, care a fost și supervizor al programului de guvernare al PSD. Un om în a cărui expertiză și experiență Liviu Dragnea are încredere.

A fost șocat de concluziile studiului și imediat i-a chemat pe Valcov și Teodorovici. Amândoi au început să dea înapoi spunând că nu știau și au dat vină pe Comisia Națională De Strategie și Prognoza care i-a asigurat, așa cum scrie și în expunerea de motive că efectele oug 114 pentru economie și mai ales pentru sistemul bancar sunt DOAR pozitive. Zilele conducerii CNSP sunt numărate.

Teodorovici și Valcov mint. Ei au avut acces la studiu. Și l-au folosit că să șantajeze operatorii din sectorul privat.

Concluziile studiului sunt devastatoare iar Liviu Dragnea face orice să le ascundă de public.

Mare atenție.

Dragnea a dat ORDIN că studiul să nu ajungă la nicio agenție de rating. Concluziile studiului ar duce IMEDIAT la scăderea rating-ului României la categoria JUNK-Gunoi.

Am să va prezint astăzi doar o parte din concluzii.

ATENȚIE!!! Doar taxa pe sistemul bancar ar reduce creșterea economică în 2019 și 2020 cu aproape două puncte procentuale (!!!) cumulativ.

Dragnea a înțeles acum că și Președintele știe că bugetul este construit cu date FALSE și nu are cum să mai ascundă asta!

Doar această informație despre creșterea economică poate porni o ieșire masivă de capital care duce imediat la deprecierea monedei naționale, inflație și dobânzi mari.

Efectul acesta este doar al taxei pe lăcomie pentru sistemul bancar. Efectul OUG 114 în TOTALITATE înseamnă CRIZĂ ECONOMICĂ. De aceea Dragnea este speriat acum și nervos că i s-a ascuns această informație.

Mai mult. Guvernul a primit scrisori de amenințare de la Banca Centrală Europeană, Vicepreședintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis și cea mai recentă ieri cu amenințarea de amendă pentru taxele și plafonarile de prețuri din sectorul energetic.

Studiul prezintă 4 scenarii. Și varianta pe care acum o negociază Teodorovici cu băncile înseamnă scăderea creșterii economice. De asta este nervos Dragnea. De aceea le-a dat ordin că această informație să NU ajungă la Standard and Poors. Mai ales că studiul prezintă o MAJORARE a primei de risc pentru România!!!

Repet, eu va prezint doar impactul unei taxe acum. OUG 114 aruncă economică în CRIZĂ și Dragnea este disperat să ascundă această informație de public.

În zilele următoare prezint și rezultatele pentru sistemul bancar. Angajații din sistemul bancar sunt afectați direct. Peste 55 000 de oameni care plătesc taxe și contribuții au locul de muncă pus în pericol de această taxa.

Indiferent de câte amenințări, voi continuă să prezint acest studiu.

Acest studiu reprezintă DOVADĂ că știau de efectele devastatoare ale acestei ordonanțe și i-au mințit pe români. Au pozat în naționaliști de carton și oameni de stat deși știau că aruncă Romaniia în aer. Vor răspunde personal TOȚI”, spune senatorul liberal Florin Cîțu.

Florin Cîțu: Standard&Poors’s îl împiedică pe Dragnea să se mai împrumute pentru a plăti pensiile speciale ale oamneilor de parti

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.