Scrisoare incendiară din Parlament pentru Teodor Meleșcanu. Va fi demis
Răsturnare de situație? Lui Meleșcanu îi surâde ideea de a intra în PSD
Ultima Ora Politic

Alertă. Meleșcanu a fost exclus din ALDE. Alți 3 miniștrii se află pe lista eliminaților

 ALDE a transformat ședința informală de vineri în Biroul Politic Executiv, care a decis excluderea lui Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu și Ion Cupă din partid, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

„Biroul Politiv Executiv ALDE ia act de pierderea calității de membru ALDE, prin încălcarea prevederilor Art 14 (2) lit c din Statutul ALDE „Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea sau susținerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepția partidului/partidelor cu care ALDE se află în alianță politică sau electorală”, a următorilor membri: Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu și drept consecință, se procedează la radierea lor din baza de date”, potrivit ordinii de zi a ședinței ALDE, obținută de MEDIAFAX.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat și dizolvarea filialelor ALDE Dolj, condusă de Ion Cupă, și ALDE Prahova, condusă de Grațiela Gavrilescu, cât și revocarea lui Alexandru Băișanu din funcția de preedinte interimar al filialei ALDE Suceava.

„Propune către Biroul Politic Central dizolvarea birourilor politice teritoriale și demiterea președinților acestora la filialele ALDE Dolj, Prahova, conform art 75 lit. m) din Statutul ALDE. Propunere pentru revocarea domnul Alexandru Băișanu din funcția de președinte interimar al filialei ALDE Suceava, conform art 75 lit n din Statutul ALDE”, conform sursei citate.

Reuniunea restrânsă a ALDE, vineri la Parlament, a avut loc în contextul în care ultimele mișcări de pe scena politică au constat în oameni de bază din ALDE, cum ar fi Grațiela Gavrilescu au decis să se alăture Cabinetului Dăncilă, pentru a reveni la conducerea Ministerului Mediului, iar unii lideri din teritoriu au solicitat convocarea Congresului.

Printre filialele care cer organizarea Congresului se numără ALDE Dolj, ALDE Prahova și liderul ALDE Oradea.

Pe lângă Grațiela Gavrilescu au fost nominalizați în Guvern Alexandru Băișanu, la portofoliul Energie și Ion Cupă pentru funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul.

De asemenea, Teodor Meleșcanu, propus de PSD, a fost ales marți, la șefia Senatului. Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a spus că se aplică decizia ALDE prin care orice membru de partid care acceptă o funcție din partea altui partid, fără acordul ALDE este exclus din formațiuni.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.