ALERTĂ! Marcel Ciolacu împotriva interzicerii ieșirii bătrânilor din case! Vrea ca Orban să le asigure traiul zilnic 1
Ultima Ora Breaking News Economic Politic Sănătate Social

ALERTĂ! Marcel Ciolacu împotriva interzicerii ieșirii bătrânilor din case! Vrea ca Orban să le asigure traiul zilnic

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că înainte de a se emite ordin militar prin care pensionarii să fie obligați să stea în case, acestora trebuie să li se asigure traiul zilnic, „pentru a nu trece la alte tragedii, cu bătrâni înfometați sau lipsiți de tratament medical”.

Părinții și bunicii noștri sunt cei mai vulnerabili în fața acestui virus! Protejarea lor trebuie să fie o prioritate în aceste momente pentru autorități! Dar, înainte de a emite un ordin militar prin care să îi obligi să stea în case, ar fi trebuit să ai pregătite deja și soluțiile pentru a le asigura traiul zilnic. În mod real, nu pe hârtie!

Cine le aduce acestor oameni alimente?! Cine le aduce medicamente?! Sunt oameni în vârstă a căror viață depinde de o rețetă. Nu toți au copii sau rude în apropiere, care să îi poată ajuta.

Este nevoie așadar de un mecanism real, aplicabil la nivel local, prin care acești oameni să fie sprijiniți.

Nu toate autoritățile locale au capacitatea reală de a asigura o asistență eficientă, în lipsa altor măsuri de suport!

Voi discuta cu primarii și cu președinții de consilii județene pentru a vedea ce trebuie făcut urgent pentru a nu trece la alte tragedii, cu bătrâni înfometați sau lipsiți de tratament medical”, scrie Ciolacu pe facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.