Frică. Cu ușile închise. Dragnea face ultimele retușuri înainte de CEx
Ultima Ora Politic

ALERTĂ. Liviu Dragnea ar putea candida la PREȘEDINȚIE. Cum vede Tăriceanu acest lucru

ALERTĂ. Liviu Dragnea ar putea candida la PREȘEDINȚIE. Cum vede Tăriceanu acest lucru

Liviu Dragnea ar putea candida la Președinția României. Dat fiind faptul că este președintele PSD este îndemnat de colegii din partid să fie omul care să se bată cu Klaus Iohannis pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni. Dacă Dragnea ar ajunge șeful statului, atunci acesta și-ar rezolva problemele penale întrucât în timpul mandatului de la Cotroceni președintele țării beneficiază de imunitate. 

„Candidatul va fi desemnat după o analiză foarte serioasă. Este deschisă posibilitatea unui candidat unic. Am vorbit cu dl Tăriceanu. Va fi o analiză rațională, bazată nu pe orgolii, ci pe dorința de a câștiga. Lăsăm deschisă varianta unui candidat unic, poate fi de la PSD, poate fi de la ALDE. Analiza a început”, afirma Liviu Dragnea la România TV.

Acest fapt pare să îl deranjeze pe liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care spune că nu a avut încă o discuție cu aliatul său pe această temă, dar că aceasta va avea loc.

„O să vă răspund în felul următor. Cred că este mai degrabă o interpretare a dvs a unei declarații făcute de dl Dragnea și nicidecum nu am avut discuții cu o candidatură la prezidențiale pentru viitor. Această discuție va avea loc, dar e prea devreme.

Mai avem mai mult de un an până la alegeri și noi considerăm că nu este momentul ca această discuție să aibă loc. Sigur, în prealabil trebuie să facem o analiză, trebuie să facem sondaje, studii pentru a găsi cea mai bună soluție. Este deschisă posibilitatea unui candidat unic al coaliţiei în alegerile de la finalul lui 2019, dar acesta poate fi chiar şi de la ALDE”, a spus Tăriceanu.

Ce spun colegii din partidul lui Dragnea

Prim-ministrul Viorica Dăncilă spunea acum câteva luni că acesta va candida „Din punctul meu de vedere, am văzut că întotdeauna preşedintele partidului a candidat la preşedinţia României. Nu am discutat acest lucru încă în partid, dar în mod normal aceasta este procedura în cadrul partidului. Şi am văzut că nu numai în cadrul PSD – şi alte partide politice au mers pe aceleaşi considerente”.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.