Alertă la Timișoara
Alertă la Timișoara
Social Ultima Ora

Alertă la Timișoara. Peste 80 de elevi și 20 de profesori de la un colegiu din Timișoara au ajuns la spital intoxicați

Peste 80 de elevi și mai mult de 20 de profesori de la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara au ajuns la spital începând de marți după-amiază și în cursul nopții, cu suspiciune de intoxicație.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, a declarat, miercuri, că ISU Timiş a dispus deplasarea la sediul Colegiului Naţional „C.D. Loga” din Timişoara a unor echipaje pentru identificarea cauzei care a dus la intoxicarea a zeci de elevi şi dascăli, în condiţiile în care unitatea nu are nici cantină şi nici internat.

„În cursul serii de marţi, ISU Timiş a fost informat de către dispeceratul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Timiş cu privire la faptul că există o simptomatologie comună la 15 elevi, care au fost internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Louis Ţurcanu’ Timişoara, iar trei, la Clinicile Noi (Spitalul Municipal, n.r.) şi trei adulţi, la Spitalul Judeţean.

Colegiului Naţional „C.D. Loga” din Timişoara
Colegiului Naţional „C.D. Loga” din Timişoara

La solicitarea părinţilor, unul dintre elevii internaţi la Spitalul pentru Copii a fost externat. Lucrurile sunt în dinamică, toate autorităţile fiind implicate în gestionarea situaţiei. ISU Timiş a dispus deplasarea la sediul unităţii de învăţământ, în scopul identificării unei posibile surse a acestor îmbolnăviri.

Conducerea unităţii de învăţământ nu cunoaşte şi nu poate identifica, în acest moment, sursa acestei simptomatologii, cu atât mai mult cu cât unitatea de învăţământ nu dispune de cantină, nu este racordată la gaze naturale şi nu a dispus efectuarea unor lucrări de dezinfecţie, deratizare /dezinsecţie”, arată Danielescu, într-o informare de presă, transmite Agerpres.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.