Consiliul Superior al Magistraturii
Consiliul Superior al Magistraturii
Ultima Ora Justiție Politic Social

Alertă la nivel înalt. CSM se întrucnește de urgență din cauza protestelor magistraților

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se va intruni maine pentru a dezbate efectele adoptarii ordonantei de modificare a legilor justitiei, avand in vedere nemultumirile si protestele magistratilor.

„Biroul de presă al Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoştinţă publică faptul că luni, 25 februarie 2019, orele 10, se va întruni şedinţa Plenului având ca unic punct pe ordinea de zi dezbaterea efectelor adoptării OUG nr.7/2019, din perspectiva demersurilor necesare a fi întreprinse.Consiliul Superior al Magistraturii asigură, pe această cale, atât corpul magistraţilor, cât şi opinia publică de preocuparea sa constantă pentru consolidarea statutului funcţiei de judecător şi procuror, necesară protejării efective a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”, transmite CSM.

OUG adoptata saptamana trecuta a scos in strada mii de magistrati. Documentul modifica modalitatea de numire a sefilor de parchete si da puteri sporite Sectiei pentru Investigarea Magistratilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.