Alertă la Ministerul Apărării. Site-ul oficial a fost atacat de hackeri 5
Alertă la Ministerul Apărării. Site-ul oficial a fost atacat de hackeri
Ultima Ora Justiție Politic

Alertă la Ministerul Apărării. Site-ul oficial a fost atacat de hackeri

Site-ul oficial al Ministerului Apărării a fost atacat de hackeri și, pentru a rezolva problema, reprezentanții instituției au dispus deconectarea de la rețea, au precizat pentru MEDIAFAX, surse din Minister.

Aceleași surse au mai precizat că informațiile nu sunt în pericol, iar pentru a fi remediată situația, cei din cadrul comandamentului atacurilor cibernetice din cadrul MApN lucrează cu specialiștii de la CERT RO.

Ministrul Apărării a spus că încă nu au informații privind autorii atacului.

„Este un atac în această zi. Este vorba despre site-ul ministerului. La noi rețelele sunt specializate. Partea publică este fără informații clasificate, vă dați seama. nu există pagube, nu avem probleme. Cred că deja site-ul e funcțional. La acest moment, nu, dar în scurt timp o să am informații despre cei care au făcut acest lucru. O să încercăm să aflăm cine a stat în spatele acestor atacuri”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leș.

Surse din Ministerul Apărării, au precizat, pentru MEDIAFAX, că site-ul oficial al instituției a fost atacat de hackeri. Pentru a fi remediată situația, s-a dispus conectarea de la rețea, însă sunt efectuate în continuare verificări.

Atunci când este accesată pagina, mesajul afișat este: „Acest site nu poate fi accesat” și se mai precizează că adresa de IP nu poate fi identificată.

Acesta nu este un caz izolat. În urmă cu câteva săptămâni, sistemele informatice ale mai multor spitale din țară au fost afectate de atacuri cibernetice.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii