Alertă. Kovesi pune mâna pe un dosar al lui Dragnea. Liviu a încurcat-o! 1
Ultima Ora Justiție Politic

Alertă. Kovesi pune mâna pe un dosar al lui Dragnea. Liviu a încurcat-o!

Liviu Dragnea este terminat după ce Laura Codruța Kovesi a primit susținerea de a ocupa șefia Parchetului European. În dosarul TelDrum fostul lidr PSD este acuzat de fraudă cu bani europeni. Este domeniul de activitate al Procuraturii europene.

Fosta șefă a DNA se va ocupa, de la înălțimea funcției dobândite, de dosarele cu mari fraude cu fonduri europene și/sau cu caracter transfrontalier. Fraudele de peste 100.000 de euro intră în acest moment în atenția Parchetului European, dar și de cele care au prejudiciu mai mic dacă Camera permanentă competentă din cadrul EPPO va decide că poate fi preluat de Parchetul european.

În acest context, EPPO ar putea prelua acum un dosar precum Tel Drum în care fostul lider PSD Liviu Dragnea este acuzat de fraudă cu fonduri europene de 27 de milioane de euro. Deși nu are un caracter transfrontalier, cazul ar putea fi considerat ca reprezentând ”o amenințare gravă la adresa intereselor financiare ale Uniunii sau a reputației instituțiilor Uniunii și a încrederii cetățenilor Uniunii”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.