ALERTĂ. Kovesi Avertisment dur pentru clasa politică înaintea alegerilor prezidențiale. ”Sunt pregătită să fac față” 1
Ultima Ora Breaking News Politic

ALERTĂ. Kovesi Avertisment dur pentru clasa politică înaintea alegerilor prezidențiale. ”Sunt pregătită să fac față”

Validată pentru funcţia de procuror-şef european şi cu o misiune importantă în faţă, Laura Codruţa Kovesi şi-a făcut timp şi de interviuri pentru presa internaţională.

Într-o discuţie cu un reporter Reuters, fosta şefă a DNA, Kovesi avertizează că rezultatele instituţiei pe care va începe s-o conducă într-o lună nu vor veni imediat şi anunţă că este pregătită să reziste oricăror presiuni.

„Cred că vor fi aşteptări foarte mari din momentul în care instituţia va începe efectiv să lucreze pe diferite cazuri. Dar cred că oamenii trebuie să înţeleagă că rezultatele serioase vor veni în doi-trei ani, după ce verdictele judecătorilor vor începe să apară”, a declarat Kovesi pentru Reuters.

Kovesi aminteşte şi de experienţa căpătată în România în lupta cu politicieni şi oameni de afaceri care vor căuta să exercite presiuni asupra activităţii instituţiei.

„Vor fi cu siguranţă presiuni – când vor începe investigaţiile – asupra instituţiei şi a procurorilor. Să nu uităm că oamenii care folosesc fonduri europene sunt de obicei oameni de afacerii, iar unii se bucură de o mare putere. Dar sunt extrem de bine pregătită pentru asta, nu sunt nici măcar un pic îngrijorată de presiuni”, a mai spus Kovesi.    Fosta şefă a luptei anticorupţie din România a declarat că noua misiune este exact ce şi-a dor, iar principalele provocări rezidă în alte aspecte ale muncii ei, nu în potenţialele presiuni. „Acum, principala mea grijă este să mă asigur că instituţia are bugetul şi resursele necesare pentru a funcţiona”, a adăugat aceasta,relatează adevărul.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.