Alertă. Judecătorul Danileț este acuzat de Inspecția Judiciartă pentru o postare pe Facebook
Ultima Ora Justiție Politic Social

Alertă. Judecătorul Danileț este acuzat de Inspecția Judiciartă pentru o postare pe Facebook

Inspectia Judiciara il trimite pe judecatorul Cristi Danilet la judecata disciplinara a CSM din cauza unei postari pe Facebook. Danilet este acuzat ca a cerut iesirea in strada a Armatei pentru a „pazi democratia” impotriva coalitiei PSD-ALDE.

Danilet va fi audiat marti, 16 aprilie, de catre Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM.

„Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de domnul judecator Danilet Vasilica Cristi, de la Tribunalul Cluj, pentru manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in afara exercitarii atributiilor de serviciu, abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Inspectorii judiciari au retinut ca postarea de catre judecator, pe pagina sa de Facebook, a punctului de vedere potrivit caruia sugereaza, intr-o modalitate elevata, ca iesirea Armatei in strada pentru a pazi democratia este o solutie constitutionala, in contextul atacurilor la adresa institutiilor de forta ale statului si al preluarii controlului politic asupra acestora, contravine obligatiei de rezerva impusa judecatorilor si procurorilor .

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea judecatorului in cauza”, arata Inspectia Judiciara intr-un raspuns catre stiripesurse.ro.

Iata ce a scris Cristi Danilet pe Facebook:

„Poate ca cineva remarca totusi succesiunea atacurilor, destructurarilor si decredibilizarilor la adresa urmatoarelor institutii: DGIPI, SRI, SPP, Politia, DNA, Jandarmeria, PICCJ, ICCJ, Armata. Nu par intamplatoare dupa declararea sus si tare a „abuzurilor institutiilor de forta”. Stim cu totii ce ar insemna lipsirea de eficienta sau, mai rau, preluarea controlului politic asupra acestor institutii: servicii, politie, justitie, armata?

Si, apropo de Armata: oare s-a aplecat cineva asupra dispozitiilor art. 118 alin. (1) din Constitutie potrivit carora „Armata este subordonata exclusiv vointei poporului pentru garantarea (…) a democratiei constitutionale” ? Ce ar fi daca intr-o zi am vedea armata pe strada pazind … democratia, ca tot am vazut azi ca e in scadere coeficientul?! Nu v-ar surprinde sa realizati ca ar fi … constitutional!? Eu cred ca nu vedem padurea din cauza copacilor…”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.