CADOU INEDIT PRIMIT DE PREMIERUL DĂNCILĂ LA ALBA IULIA. CE VA FACE CU EL
Ultima Ora Economic

ALERTĂ. INCREDIBIL. Guvernul își Bate Joc de românii din Diaspora. Banii trimiși acasă trebuie justificați cu Documente

ALERTĂ. INCREDIBIL. Guvernul își Bate Joc de românii din Diaspora. Banii trimiși acasă trebuie justificați cu Documente

Românii din Diaspora sunt printre cei mai importanți contributori la bugetul de stat, aceștia vărsând în visteria Guvernului peste 5 miliarde de euro anual.

Cu toate acestea, Guvernul vrea să le ia și mai mulți bani. Nu numai lor ci și celor cărora, le trimit banii.

Concret,romanii din Diaspora vor fi obligați să justificecu documente orice sumă care depășește 1.000 de euro trimisă în țară, aceeași obligație urmând a avea și cel care primește banii. În caz contrar, se poate ajunge la confiscarea banilor și amenzi de până la 150.000 de lei.

Acest proiect își propune să ducă la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

„Pentru activitatea de remitere de bani, entitățile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limita minimă reprezintă echivalentul în lei a 1.000 euro.

Entitățile raportoare prevăzute la art. 5 alin. (1) (fundațiile și asociațiile, federațiile, inclusiv orice alte persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial) sunt obligate să cunoască identitatea entităților de la care primesc fonduri în cuantum mai mare decât echivalentul în lei a 1.000 de euro.” se arată în proiectul de lege.
Persoanele fizice care au efectuat tranzacția au la dispoziție trei zile să justifice sumele de bani, iar proiectul de lege prevede și sancțiuni, în cazul nerespectării prevederilor.

„Încălcarea prevederilor prezenței legi atrage, după caz, răspunderea civilă, disciplinară, contravențională, administrativă sau penală. (2) Pentru persoanele fizice, contravențiile prevăzute la alin.(1) lit. a), d) și f) se sancționează cu avertisment sau amendă de la 25.000 lei la 150.000 lei”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.