ALERTĂ. În cazul copilului din Vâlcea nu au fost respectate procedurile de transfer
Ultima Ora Sănătate

ALERTĂ. În cazul copilului din Vâlcea nu au fost respectate procedurile de transfer

ALERTĂ. În cazul copilului din Vâlcea nu au fost respectate procedurile de transfer

Ministrul Sănătăţii anunţă că în cazul copilului din Vâlcea, transferat la în stare gravă la un spital din Capitală, nu au fost respectate procedurile de transfer, precizând că nu poate comenta dacă este vorba despre un caz de malpraxis. Inspectorii DSP au fost trimişi pentru verificări la Vâlcea.

Potrivit ministrului Sănătăţii, nu au fost respectate procedurile de transfer, pentru că iniţial, medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență Vâlcea au încercat să ia legătura cu reprezentanţii unităţilor spitaliceşti din Capitală, fără să urmeze procedura şi abia la ora 14 au anunţat Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă.

“Vreau să scot în evidenţă că Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, care trebuie anunţat în condiţiile în care există necesitatea transferării unui caz critic, a fost anunţat la ora 14 (n.r. – 4 ianuarie). La 14:30 Spitalul Marie Curie a acceptat transferul. Copilul a fost transportat de o ambulanţă. Pe drum, el a făcut un stop cardio-respirator şi a fost temporizat la Spitalul din Piteşti pentru a fi resuscitat. El a ajuns la Marie Curie în 5 ianuarie la ora 1. Era deja în stare comatoasă” a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

De asemenea, Sorina Pintea spune că, în acest moment, pacientul se află într-o stare foarte gravă.

“Dacă este să comentez posibilul caz de malpraxis nu pot să fac asta pentru că specialiştii vor decide acest lucru. (…) Pe 3 ianuarie a fost internat iniţial la Vâlcea cu diagnosticul de laringită acută, pe 4 ianuarie starea s-a agravat, iar medicii au decis că este necesar un transfer la Bucureşti”, a mai adăugat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii mai spune că nu va fi trimis Corpul de Control la Vâlcea, precizând că inspectorii Direcției de Sănătate Publică fac verificări.

Direcția de Sănătate Publică din Vâlcea a spus, pentru MEDIAFAX, că a fost deschisă o anchetă şi se fac verificări.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii